C.D. Loga va avea faţă nouă în toamnă!

CARANSEBEŞ – Fațada uneia dintre cele mai emblematice clădiri din Caransebeș, Colegiul Național „C.D. Loga”, este reabilitată în proporție de 40 la sută, spune primarul municipiului, Felix Borcean!

Lucrările au început încă din vara trecută, au continuat și în acest an și constă în repararea bosajelor, curăţarea pietrelor din soclu, repararea tencuielilor şi ancadramentelor, dar şi refacerea elementelor florale şi a chipurilor umane de pe faţadă.

Fațada de la Pedagogic este finalizată, din ce am observat eu, în proporție de 40 la sută, au intrat pe strada C.D. Loga, în mare parte există postamentul care mai trebuie făcut, se lucrează, nu știu cum nu se lucrează dar se tot dă jos vechea fațadă și se finalizează. Chiar în aceste zile am discutat cu directorul cel mare al firmei de construcții despre plata unei facturi pe care i-am și achitat-o, deci noi suntem cu plata la zi, sper să avem același feedback și din partea lor. Din ceea ce am văzut eu, arată foarte bine partea care a fost executată până în prezent”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Chiar dacă termenul de finalizare a lucrărilor era luna mai 2020, din cauza pandemiei de coronavirus reabilitarea nu va putea fi finalizată în această lună, însă conducerea municipalității speră ca până la începerea unui nou an școlar, în luna septembrie, colegiul să aibă o fațadă și o „față” nouă. Toată lucrarea se execută doar cu bani din bugetul local, peste 2 milioane de lei.

Colegiul Național „C.D. Loga”, sau Liceul Pedagogic așa cum îl cunosc caransebeșenii, a fost construit în jurul anului 1900 și etajat în 1925, fiind inclus în categoria monumentelor istorice de importanță B, clasa de importanță II.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/c-d-loga-va-avea-fata-noua-in-toamna/2374349/