Cadrele medicale din şcoli, implicate în campania de vaccinare anti-COVID


Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, s-a întâlnit miercuri, 13 ianuarie, cu medicii şi asistenţii din cabinetele şcolare aflate pe raza municipiului, în cadrul discuţiilor edilul prezentându-le acestora situaţia şi solicitându-le să se implice în camapnia de vaccinare anti-COVID-19.
„Nu e o obligaţie din partea lor, dar condiţiile actuale ar impune şi prezenţa dumnealor, ne-ar ajuta foarte mult. Din câte am observat, reacţia a fost una pozitivă, cred că toţi cei care au venit la întâlnire vor participa la această campanie şi, dacă personalul din şcoli nu este suficient, şi nu este, vom apela şi la ajutorul medicilor de familie şi al asistenţilor acestora, pentru a acoperi tot intervalul acesta de 12 ore pe zi, de luni până duminică, din campania de vaccinare. Noi vom pune la dispoziţie ca şi centre de vaccinare două săli de sport, este vorba de cea a Şcolii Generale Nr. 8, din spatele muzeului, şi de cea a Liceului Tehnologic «Decebal», din cartierul Pipirig. De dotarea acestora se ocupă Primăria municipiului Caransebeş, în colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă, ele urmând să fie verificate din punct de vedere tehnic şi medical de către reprezentanţii ISU «Semenic» şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, astfel încât, cred eu, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare să putem să demarăm şi în Caransebeş etapa a doua de vaccinare pe care a propus-o Guvernul României”, a spus Felix Borcean după întâlnirea de la sediul Primăriei.
În ceea ce priveşte costurile acestei campanii, edilul a afirmat că, dacă va fi nevoie ca ele să fie suportate din bugetul local, fiind vorba de o perioadă mai dificilă, administraţiile locale trebuie să dea dovadă de solidaritate, considerând că orice comunitate poate suporta aceste cheltuieli.Salarizarea cadrelor implicate în această campanie – a ţinut să mai precizeze primarul municipiului – se face din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, contractul fiind însă încheiat de Primăria Caransebeş cu personalul medical.
„M-am vaccinat şi eu marţi, e o procedură foarte simplă, nu e deloc dureroasă, aşa că le transmit tuturor scepticilor că eu consider că este ceva sigur, trebuie să avem încredere în ştiinţă, în personalul medical, nu cred că există o conspiraţie mondială pentru a fi exterminată populaţia globului în momentul acesta”, a mai spus Felix Borcean.
Bogdan NAUM

Sursa: https://www.7-zile.com/cadrele-medicale-din-scoli-implicate-in-campania-de-vaccinare-anti-covid/