Campus scolar de 14 milioane de lei la Caransebes

Campus scolar de 14 milioane de lei la Caransebes

CARANSEBEŞ – Municipalitatea nu a renunțat la ideea realizării campusului preuniversitar de la Liceul Pedagogic „C.D.Loga”.

Chiar dacă proiectul a fost început și apoi sistat în 2009, după ce guvernul Boc nu a mai alocat fondurile necesare, administrația locală l-a redepus la ADR Vest, pentru obținerea sumelor necesare continuării investiției. Proiectul se află acum în faza de evaluare administrativă însă, în paralel, Primăria a demarat unele lucrări de pregătire a terenului pe care va fi construit campusul școlar. Mai mult, executivul local a completat, prin cumpărare de la un cetățean privat, suprafața de teren necesară amenajării campusului.

„Pentru a acoperi întregul necesar de teren, Primăria execută în prezent demolările la clădirile de lângă Seminarul Teologic, unde se vor construi un internat și un bloc de locuințe pentru profesori. Totodată, în zona cantinei, pentru că mai era nevoie de o suprafață de teren necesară acestui proiect, am alocat de la bugetul local fondurile necesare pentru achiziționarea de la un proprietar privat a grădinii care se învecinează cu viitorul campus. Îi mulțumesc pe această cale cetățeanului care a înțeles importanța proiectului”, a precizat primarul Marcel Vela.

Proiectul prevede, pe lângă reabilitarea clădirii-şcoală, şi amenajarea unui internat, a unei cantine, a două terenuri de sport, a unei săli de sport şi a unui complex de apartamente şi garsoniere pentru profesori, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproape 14 milioane de lei.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/