Cand timpul e zidit in stil baroc…

Cand timpul e zidit in stil baroc…

CARANSEBEŞ – Municipalitatea sărbătoreşte vineri, 20 septembrie, un jubileu important pentru întreaga comunitate. Este vorba de 110 ani de la inaugurarea actualului edificiu al Primăriei, imobil cu o arhitectură în stil baroc, ridicat în mandatul primarului Constantin Burdea.

Evenimentul va fi marcat de o serie de manifestări care vor avea loc în Aula „1 Decembrie 1918″ a municipalităţii, începând cu ora 16.00.

„Acest edificiu deosebit ca arhitectură şi reprezentare edilitară este, după părerea mea, cea mai frumoasă primărie din întregul Banat. Vom marca acest frumos moment cu promovarea inaugurării de acum 110 ani, cu lansarea unor cărţi care ţin de evoluţia şi tradiţia acestor locuri şi evident cu tot ceea ce ţine de prezentarea detaliilor arhitecturale şi de evoluţie a imobilului de-a lungul anilor”, a precizat primarul Marcel Vela.

Jubileul va fi marcat, de asemenea, de Salonul Internaţional de Caricatură şi Grafică Satirică – Ştefan Popa Popa’s. Toţi iubitorii acestui gen de artă sunt invitaţi mâine la galeria „Corneliu Baba”, unde maestrulŞtefan Popa Popa’s şi elevii acestuia vor realiza gratuit caricaturi pentru toţi cei care trec prin zona centrală aCaransebeşului.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/