Cand toamna isi picteaza propria poveste…

Cand toamna isi picteaza propria poveste…

CARANSEBEŞ – Oraşul de la întretăierea Timişului cu Sebeşul s-a îmbrăcat de câteva zile în tonuri de arămiu şi auriu iar localnicii au profitat de soarele blând ca să se bucure de povestea frumoasă a toamnei.

Şi cine poate spune mai frumos această poveste decât parcurile seculare ale Caransebeşului, pline în ultimele zile de copii care descoperă frumuseţea culorilor, adolescenţi îndrăgostiţi sau vârstnici care doar se relaxează la început de Brumărel. Covoarele de frunze împrăştiate pe pământul reavăn, mărturie palidă a verii ce a trecut, îmbie la plimbări în natură sau pur şi simplu la câteva minute petrecute pe o bancă, pentru fiecare vârstă toamna însemnând altceva.

„Stau pe bancă şi hrănesc porumbeii, mă relaxeaza foarte mult când îi văd. Despre toamnă ce să vă spun? Îmi plac tare mult culorile şi combinaţiile care îţi taie respiraţia”, ne-a spus Ştefan Georgescu, un proaspăt pensionar. Siluetele platanilor uriaşi din Parcul Dragalina, santinele înfipte în pământ pentru veşnicie, ascund când şi când tineri îndrăgostiţi strâns îmbrăţişaţi ori furând priviri sfioase iar copii însoţiţi de părinţi sau bunici se arată fascinaţi de frunzele căzute din copaci ori de fructele arbuştilor.

„Am ieşit puţin cu cea mică afară, e soare, iar ei îi place foarte mult să alerge după porumbei şi să se joace cu alţi copii. Sper ca acestea să nu fie ultimele zile însorite din această toamnă”, ne-a declarat şi o tânără mămică venită în parc cu fetiţa sa de 5 ani. De soarele de toamnă ce se joacă printre frunzele platanilor profită nu doar oamenii, ci şi animalele sau păsările, conştiente parcă de faptul că va urma o iarnă grea.

Până atunci însă, de la galben la ruginiu, de la roşu la verde tot mai palid, Caransebeşul te invită la spectacolul mirific prin bogăţia de forme şi culori al toamnei!

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/