Caransebes, gazda epigramistilor romani

Caransebes, gazda epigramistilor romani

CARANSEBEŞ – Cei mai cunoscuți epigramiști din țară și-au dat în weekend întâlnire la Caransebeș, cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului-Concurs Internațional de Epigramă și la cea dintâi ediție a Tandemului Epigramistic Caransebeș-Timișoara.

Desfășurat pentru prima dată în absența marelui epigramist caransebeșean Nicolae Nicolae, decedat în luna aprilie, cel care a pus bazele cenaclului deepigramă „Apostrof”, festivalul s-a bucurat de aprecierile celor prezenți.

Temele concursului din acest an au fost „Jumătatea mea ” și „Slugă la doi stăpâni”, iar după jurizarea lucrărilor celor 65 de participanți  premiul I a mers la Vaslui, obținut fiind de Ioan Todirașcu. Din acest an, organizatorii au decis să institutie și premiul special „Nicolae Nicolae”, iar cel mai potrivit în a-l primi în premieră nu putea fi altcineva decât timișoreanul Ionel Iacob Bencei, „o personalitate a epigramei, un om care a contribuit la dezvoltarea mișcării epigramatice dinCaransebeș”, așa cum l-a caracterizat președintele cenaclului „Apostrof”, Ioan Jorz.

epigrame

„A fost o sărbătoare a epigramei și a umorului, la care au participat 14 centre epigramatice importante”, a precizat și președintele Uniunii Epigramiștilor din România, George Corbu.

Sursa: http://www.caon.ro/caransebes-gazda-epigramistilor-romani/1461379