Caransebesenii au primit Lumina Invierii

Caransebesenii au primit Lumina Invierii

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în municipiul Caransebeș cu câteva momente înainte de miezul nopții. Ca și în anii precedenți, Lumina a fost preluată de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara de către o delegație formată din primarul municipiului Caransebeș, Ion Marcel Vela și părintele consilier episcopal Alin Câmpean, însoțiți de un echipaj al poliției locale.

 Galerie foto

 

Lumina a fost împărțită credincioșilor și delegaților veniți la Timișoara de către PSS Paisie, episcopul vicar al Mitropoliei Banatului, care a preluat-o direct de la cursa charter sosită de pe Aeroportul Henri Coandă din București. Și în acest an, de Paşte, Lumina Învierii a fost adusă în țară de către reprezentanții Patriarhiei cu o cursa specială direct de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, fiind preluată seara de către avioane din toate mitropoliile.

În drumul contra cronometru spre Catedrala Episcopală din Caransebeș, reprezentantul episcopului, Alin Câmpean, a dăruit pe traseu candele și lumânări preoților sau reprezentanților care au așteptat Lumina Sfântă din Ierusalim, pentru a o oferi la miezul nopții credincioșilor din mai multe parohii – Constantin Daicoviciu, celor de pe Valea Bistrei (Oțelu Roșu, Glimboca și Obreja), de pe Valea Timișului (Rusca Teregova și Armeniș), starețului mănăstirii Teiuș sau credincioșilor catedralei „Sfântul Gheorghe” dinCaransebeș.

Cu câteva minute înainte de miezul nopții, Lumina de la Mormântul Sfânt a fost primită de catre PSS Lucian și așezată la loc de cinste pe altarul noii catedrale episcopale „Învierea Domnului”.

Episcopul Caransebeșului a preluat Lumina sacră și, însoțit de un sobor de preoți, a ieșit pe estacada din fața catedralei, chemând credincioșii aflați în Piața „Miron Cristea”: „Veniți de luați Lumina!”.

La ceremonia creștină, alături de aproape trei mii de credincioși și reprezentanți ai autorităților locale, au mai participat deputații Ion Mocioalcă și Laurențiu Tocuț, precum și secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Stejărel Olaru.

Sursa: http://www.caon.ro/