Caransebesenii au trecut de Metalul, dupa 11 metri

Caransebesenii au trecut de Metalul, dupa 11 metri

FC Caransebeș continuă aventura în Cupa României. Gugulanii au trecut în această după amiază de Metalul Reșița, 1-1 după 120 de minute de joc și 8-7 la loviturile de departajare.
Derby-ul cărășean a adunat în tribunele Municipalului din Teiuș peste 1.500 de spectatori, printre aceștia și cei doi primari, Ion Marcel Vela și Mihai Stepanescu.

Fără șase titulari în primul ”11”, gugulanii s-au văzut conduși pe tabelă în minutul 23, când Albert Voinea a fructificat o centrare în fața porții lui Coca. La cabine avea însă să se intre la egalitate. În prelungirile primei reprize, gazdele au beneficiat de un corner executat de Ganea iar Dicu a reluat cu capul din 6 metri în plasă, beneficiind și de plonjonul întârziat al reșițeanului Zimmerman. Au urmat apoi încă 75 de minute cu ocazii la ambele porți, fără gol însă, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare, unde caransebeșenii au avut nervii mai tari și s-au impus la final cu 8-7.

„Un meci foarte greu, cum anticipam, dar de aceea ne-am făcut fotbaliști și antrenori, ca să trăim meciuri de asemenea intensitate. Golul lui Dicu din finalul primei reprize a fost important pentru noi, consider că dacă se intra la pauză cu avantaj pentru Reșița nu era echitabil după aspectul jocului. Nu-mi doream 120 de minute pentru că sâmbătă avem un meci foarte greu acasă cu Unirea Tărlungeni”, a declarat după meci antrenorul gugulanilor, Sorin Bălu.

fc caransebes

Omologul său de pe banca reșițeană, Daniel Oprița, probabil nemulțumit de rezultat, nu a dorit să participe la conferința de presă, această sarcină revenindu-i căpitanului rosso-nerilor, Cristian Zimmerman.

„Un meci cu o încărcătură foarte mare, de 120 de minute, un meci care, în afară să ne obosească, a fost exact meciul de care ne-am speriat. Sunt orgolii între Caransebeș și Reșița. Noi astăzi am dominat meciul meciul, am luat gol pe o neatenție în apărare. Felicit gazdele pentru dorința de care au dat dovadă, au vrut să bată Reșița și le-a ieșit. Dar ne vedem în campionat, cu siguranță va fi altceva”, a declarat și Zimmerman.

„O victorie meritată, cu emoții, un meci frumos care a plăcut publicului și care dovedește, încă odată, că ce se întâmplă la Caransebeș este o poveste frumoasă. Astăzi, băieții noștri au fost mai buni, le doresc succes pe mai departe. Felicit și Metalul Reșița, pe antrenorul Daniel Oprița. Din păcate, nu același lucru pot să-l fac și cu galeria reșițeană care a scandat cuvinte obscene, regret că un asemenea oraș are unii membri ai galeriei care se dedau la astfel de acte, mai ales că la stadion au fost mulți copii și femei”, a spus și primarul Marcel Vela.

Sursa: http://www.caon.ro/caransebesenii-au-trecut-de-metalul-dupa-11-metri/1455562