Caransebesenii stau bine la Bacalaureat

Caransebesenii stau bine la Bacalaureat

 Emoţii mari luni, în jurul prânzului, și la Liceul „Traian Doda” din municipiul de pe Sebeş. Sute de absolvenţi ai clasei a XII-a de la liceul amintit, dar și de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” și Seminarul Teologic „Ioan Popasu”, au venit să vadă rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat.

Imaginea generală a fost una de entuziasm, ţinând cont că procentul de promovabilitate a fost destul de ridicat. Unii dintre tineri vorbeau la telefon fericiţi şi le comunicau părinţilor notele obţinute la examenul de maturitate iar alţii se îmbrăţişau sau săreau în sus de bucurie. „Rezultatul meu este bunicel, dar se putea și mai bine. E bine că l-am luat, de asta mă bucur cel mai mult”, ne-a spus Mara, în timp ce Răzvan, un coleg de generaţie, bucuros pentru media mare, consideră că „subiectele au fost mult mai accesibile decât în anii precedenţi, mai ales la matematică, iar camerele de luat vederi nu au constituit o problemă pentru cei care au învăţat”.

Procentul de promovare la Liceul „Traian Doda” a fost de aproape 85 la sută, rezultat care l-a bucurat și pe directorul unităţii de învăţământ, Felix Borceanu. „Suntem pe locul 3 pe judeţ, după Liceul Baptist, care are doar o singură clasă, și Colegiul Naţional «Traian Lalescu», rivalii noștri tradiţionali, care sunt cam la aceeași cotă cu noi”, a precizat Borceanu. O promovare ridicată s-a înregistrat și la „C.D. Loga”, în jur de 70 la sută, în timp ce la Seminarul Teologic doar jumătate din cei care s-au prezentat la examen l-au trecut.