Caransebeșul are al doilea centru de vaccinare

„Azi am avut 72 de vaccinuri Pfizer, mâine avem alte 68, cum apare pe platforma de înscriere. E bine că am deschis și aici pentru că în spital a fost foarte mare aglomerație, am făcut aproape 8 mii de vaccinuri la spital. Aici avem doctor, avem asistente, registratori, care vor lucra în ture. Suntem pregătiți cu totul și în cazul unor eventuale reacții adverse. Se intră prin intrarea de pe strada Cazărmii, se face triajul, se merge la vaccinare, se așteaptă 15 minute și apoi se ridică adeverința de vaccinare”, a explicat doctorul Bhupinder Singh modul în care decurg lucrurile.

La primele ore ale dimineții au venit să se vaccineze oameni și din alte localități, așa cum a fost cazul unei familii de pensionari din Oțelu Roșu: „Cred că ne-am înscris de o lună pe platformă, suntem din Oțelu Roșu. De ce să nu ne vaccinăm, nu e bine? Până acum tot vaccinuri am făcut, nu ne-a întrebat nimeni vrei, nu vrei și a fost bine”.

Primăria Caransebeș este pregătită și cu un al doilea spațiu, la sala de sport din Pipirig, asta doar în cazul în care cererea de vaccinare este mare, iar dozele de vaccin suficiente.

„S-a cam tărăgănat cu deschiderea acestui centru, noi am fost pregătiți chiar din ianuarie, am oferit ca spații cele două săli de sport. Meritul cel mai mare este al doctorului Singh care în scurta perioadă de mandat a reușit lucruri substanțiale, mai ales că la spital era deja o presiune foarte mare pe cei de la centrul de vaccinare de acolo, deschiderea acestui centru e un fel de balon de oxigen pentru angajații de la spital. Spațiul e amenajat conform normelor impuse de DSP. Cel de la sala din Pipirig e la fel amenajat, va fi deschis dacă va fi nevoie”, a precizat și primarul Felix Borcean.

Trebuie adăugat că rămâne în funcțiune și centrul de vaccinare de la parterul fostei policlinici a spitalului din Caransebeș.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/caransebesul-are-al-doilea-centru-de-vaccinare/2384506/