Atât primarul Felix Borcean, cât și cei mai mulți dintre aleșii locali nu au fost de acord cu planul de majorare a tarifelor, mai ales în condițiile în care, potrivit acestora, calitatea apei nu este cea mai bună.
„Am comentat și comentăm că tariful la apă este prea mare pentru calitatea apei furnizate. Normal ar fi să votăm contra acestui plan care nu afectează planul de investiții. Nu știu cum am putea da explicații cetățenilor pentru creșterea tarifului la apă. Nu știu ce hotărâre putem da noi, atâta vreme cât tariful este unitar pentru toate UAT-urile din AquaCaraș, ce am putea noi face? Suntem legați de mâini și de picioare. Avem exemple județe de câmpie precum Timișul, unde apa în nici un caz nu vine prin cădere ca în Caraș, unde sunt acumulări de apă și apa vine aproape gratis, de ce în Timiș sunt costuri mici. Nu-mi pot explica așa ceva. M-ar interesa să văd cum explică conducerea AquaCaraș de ce sunt atât de mari costurile de uzinare”, a fost nedumerirea primarului Borcean.
City managerul Florin Bogdea le-a explicat consilierilor locali că „practic, este un plan, nu o hotărâre de creștere a tarifelor, într-adevăr, e o mărire anuală de 20 la sută, dar ca să se ajungă acolo e nevoie de avizul ANRSC și apoi un nou HCL. Hotărârea noastră trebuie dată până după masă, ca să se trimită proiectul mare la POIM”. Și viceprimarul Bebe Pasere a punctat că „e posibil dacă nu votăm să afectăm un proiect”.
În schimb, liderul grupului PSD-Pro România-PMP, Petru Schinteie, s-a arătat nemulțumit de modul cum este tratat Consiliul Local Caransebeș de către AquaCaraș, care cere pe repede înainte hotărâri, fără măcar să trimită reprezentanți ca să-și susțină punctul de vedere.
„Nu e posibil să plecăm din acest AquaCaraș?”, a întrebat liberalul Puiu Paica. A răspuns primarul Felix Borcean: „Este, dar va trebui să plătim toate investițiile, gândiți-vă cât au costat doar stația de epurare și uzina nouă de apă, zeci de milioane de euro, ne ruinăm. Nu cred că președintele Consiliului Județean și ceilalți primari își doresc majorarea tarifelor. Nu cred că afectăm proiectul cu cei 3 la sută ai noștri, dacă măcar era o apă de calitate, înghițeam și gălușca asta”.
Singurii care au „înghițit gălușca” au fost liberalii, care au votat în favoarea Planului anual de evoluție a tarifelor. Ceilalți consilieri s-au abținut, așa că proiectul nu a trecut. Totuși, nu au exclus ca, dacă într-adevăr nu se poate fără acest plan, să se reunească într-o altă ședință cu un alt deznodământ decât cel de joi.
JCS-R.M.
Sursa: https://caon.ro/caransebesul-nu-mai-vrea-tarife-majorate-la-apa-si-canalizare/2391790/
More from my site
- Sănătatea și învățământul din Caransebeș, două din trei
- 5,5 milioane euro? Sa trecem, sunt chestiuni mai importante…
- Gazul românesc trebuie să ajungă în casele cărășenilor, ale românilor!
- Galescu duce steagul Romaniei pe Carstensz Pyramid
- Joi, dezinsecţie la Caransebeş!
- Bugetul Caransebeşului, rectificat pentru Spitalul municipal