Caransebesul s-a imbracat in haine de sarbatoare

Caransebesul s-a imbracat in haine de sarbatoare

CARANSEBEŞ – Zeci de tineri au inaugurat joi după amiază patinoarul artificial din Parcul Dragalina, alături de primarul Marcel și de un oaspete de suflet, nimeni altul decât… Moș Crăciun.

„Veniți la Caransebeș, indiferent din ce localitate sunteți, aici găsiți un loc minunat și o atmosferă plăcută”, a fost îndemnul primarului Vela, în timp ce Moș Crăciun le-a spus celor mici să-l aștepte pentru că va veni la ei, așa cum face în fiecare an. „I-am dăruit și domnului primar Vela o diplomă de excelență din partea mea pentru grija și dragostea care o poartă copiilor din Caransebeș”, a precizat Moș Crăciun.

Fiind prima zi de funcționare a patinoarului, zecile de copii au putut aluneca pe gheață gratis, taxa de intrare de 5 lei, aceeași ca în urmă cu 7 ani, intrând in vigoare de abia de vineri. În jurul patinoarului au fost deschise deja căsuțele cu dulciuri pentru copii sau cu vin fiert pentru cei mai în vârstă. Și pentru ca în ajun de Moș Nicolae bucuria copiilor să fie și mai mare, și iluminatul ornamental de Sărbatori a fost aprins joi seară la Caransebeș. Cea care a a apăsat pe butonul prin care zecile de mii de luminițe strălucesc de cum se lasă seara a fost o fetiță, emoționată firesc de importanța momentului, dar ajutată de primarul Marcel Vela.

Ceremonia plină de culoare şi lumină a adunat zeci de oameni în fața Primăriei, acolo unde a fost instalat și bradul înalt de 12 metri, împodobit cu mii de leduri. „Bradul este foarte frumos, ne bucurăm cu toţii de el şi îl aşteptăm pe moşul, mai întâi pe Moş Nicolae şi apoi pe Moş Crăciun”, a spus un băieţel venit cu părinții să asiste la aprinderea luminilor de Sărbători.

„Iată că întreaga cetate a Caransebeșului s-a îmbrăcat în hainele de sărbătoare iar de astăzi înainte iluminatul ornamental îl vom aprinde din zona catargelor din fața Primăriei”, a spus și Marcel Vela. Zecile de mii de luminițe sub formă de lumânare, globuri, ghirlande, steluţe și alte elemente decorative vor rămâne aprinse până după Sărbătorile de Iarnă.

Sursa: http://www.caon.ro