Caransebesul va avea un muzeu in aer liber!

Caransebesul va avea un muzeu in aer liber!

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Municipalitatea a aprobat asocierea cu Compania Națională de Căi Ferate, Regionala Timișoara, pentru realizarea unei astfel de locații în apropierea gării.

Feroviarii pun la dispoziție terenul, iar administrația locală se va ocupa de amenajarea zonei și de locomotivele și vagoanele care vor fi expuse.

Vom amplasa două locomotive și un vagon de epocă din trenul regal Ferdinand, astfel încât să realizăm un complex feroviar expozițional, din respect și apreciere pentru feroviarii din Caransebeș și din întreg Banatul. Olocomotivă de epocă a fost restaurată deja, cea adusă anul trecut de la Jimbolia, a doua se află în conservare în Depoul Caransebeș iar vagonul îl vom prelua de la un depou din zona Petroșani. Primăria vine cu amenajările edilitare pe terenul pe care-l pun la dispoziție cei de la CFR, amplasat între gară și intersecția cu Calea Vârșețului, spre Reșița”, a precizat primarul Marcel Vela.

locomotive-caransebes

Potrivit edilului-șef, complexul va reprezenta atât un simbol pentru feroviarii din întreaga zonă cât și un reper turistic, prin cele trei exponate care fac parte din patrimoniul național și care reprezintă un fragment din istoria și evoluția transporturilor feroviare din România.

Sursa: http://www.caon.ro/caransebesul-va-avea-un-muzeu-in-aer-liber/1510703