Caras-Severinul, cel mai puternic judet liberal

Caras-Severinul, cel mai puternic judet liberal

REŞIŢA – Aprecierea îi aparţine lui Cristian Buşoi, candidatul regiunii pentru europarlamentare, prezent miercuri la Reşiţa.

„Sunt foarte onorat şi bucuros să mă aflu în cel mai puternic judeţ liberal din Vestul ţării, poate chiar cu cea mai puternică filială din România la aceste alegeri europarlamentare, alături de doi lideri importanţi, nu doar ai PNL, ci şi ai României: gazda noastră, domnul preşedinte Sorin Frunzăverde şi domnul preşedinte al PNL Caraş-Severin, primarul Caransebeşului, Marcel Vela, cei doi colegi fiind vicepreşedinţi ai PNL“, a sunat discursul făcut de Cristian Buşoi, candidatul Regiunii Vest pe lista PNL pentru alegerile europarlamentaredin 25 mai. Acesta se află în primii opt candidaţi aflaţi pe poziţii eligibile, şi a ajuns să reprezinte zona de Vest datorită sprijinului direct şi deschis al filialelor din judeţele Caraş-Severin, Hunedoarea şi Arad.

Politicianul a ţinut să promită că, dacă va deveni din nou europarlamentar, îşi va deschide un cabinet la Caransebeş, unde a avut şi în mandatul precedent, dar şi unul la Reşiţa, ambele cu câte un consilier, „pentru a reprezenta cu adevărat toată zona la Bruxelles”, cum remarca Sorin Frunzăverde.

Cristian Buşoi a vorbit pe scurt despre poziţiile ocupate anterior, „cea mai mare parte a carierei mele politice mi-am desfăşurat-o la Timişoara, am reprezentat Timişul în Parlamentul României, am fost şi preşedinte de filială o scurtă perioadă”, precizând că în prezent cel mai important lucru pentru el îl reprezintă să fie în contact cu alegătorii din zona de Vest a ţării. Acesta a explicat că programul său în judeţ a fost concentrat în jurul a două direcţii care au legătură cu activitatea sa anterioară, unul fiind legat de politicile de sănătate, însă cel mai important vizând obiectivele finanţate din fonduri europene, „şi vreau să-i felicit pe reprezentanţii judeţului Caraş-Severin pentru performanţa de a avea cea mai mare sumă atrasă din fonduri europene de preaderare şi aderare din România şi, evident, şi pe cap de locuitor. Este meritul administraţiei Consiliului Judeţean, al domnului preşedinte, al echipei domniei sale, al primarilor liberali din judeţul Caraş-Severin, în rândul cărora se detaşează domnul primar Marcel Vela, care are investiţii europene extrem de importante, numai în sistemul medical de peste 4 milioane de euro şi în gestionarea situaţiilor de urgenţă de 1,2 milioane de euro”.

La cei 36 de ani pe care-i are, Cristian Buşoi a explicat că a folosit experienţa pe care a acumulat-o timp de şase ani în jurul Parlamentului European atunci când a preluat preşedinţia Casei Naţionale de Sănătate, afirmând că a achitat datoriile sistemului către farmacii, reducând listele de aşteptare ale pacienţilor pe diferite programe. De altfel, în jurul sănătăţii se va concentra şi viitorul său mandat în PE. Preşedintele CJ,Sorin Frunzăverde, a ţinut să precizeze că, din propria sa experienţă de parlamentar european, faptul că Buşoi „a fost de două ori raportor, nu este fără semnificaţie. Ar trebui să vedeţi ce etalează ceilalţi candidaţi şi câţi dintre ei au fost măcar o dată raportori. Asta înseamnă să susţii un raport pe care Parlamentul European îl cere, ceea ce este un lucru destul de rar”.

Antoniu Mocanu

Sursa: http://www.caon.ro/