Casa de Cultură din Caransebeş, linia frontului în Bătălia Cărţilor

Miercuri, 28 aprilie, Sala de Spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş a găzduit cea de-a patra ediţie a manifestării intitulate generic „Bătălia Cărţilor”.
La această ediţie s-au înscris 43 de elevi, dintre care 30 s-au calificat pentru finală, 16 la secţiunea Copii (11-13 ani), iar 14 la secţiunea Adolescenţi (14-18 ani).
În cadrul acestui concurs, participanţii au avut obligaţia de a citi 10 cărţi, într-un interval de un an, pentru fiecare carte citită concurenţii au întocmit o fişă de lectură, iar în momentul în care au lecturat cărţile au adus la Biblioteca Municipală „Mihail Halici” Carnetul de lectură primit la înscriere, împreună cu cele zece fişe, devenind astfel finalişti.
În cadrul concursului, la această ediţie s-au acordat premii în valoare totală de 7.500 lei, astfel: Cititorul anului Copii – o bicicletă mobilă; Cititorul anului Adolescenţi – o bicicletă statică; Cele mai bune 10 fişe – recompensate cu câte 400 de lei pentru fiecare categorie de vârstă; Cea mai buna fişă la Cartea anului – 250 de lei pentru fiecare secţiune; Premii de fidelitate în valoare de 100 de lei; Premiu de finalist, care a constat în acordarea unor cărţi şi câte 100 de lei pentru fiecare participant, ne-a informat Mircea Moscovici, directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Halici”.Câştigătorii acestei ediţii au fost: Categoria Copii (11-13 ani): Cititorul anului – Daria Drăghia, de la Liceul Tehnologic „Decebal”; Cele mai bune 10 fişe de lectură, Bianca Colceriu, de la Liceul Tehnologic „Decebal”; Cea mai bună fişă de lectură la Cartea anului, Cătălina Fiat, de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”; Categoria Adolescenţi (14-18 ani): Cititorul anului – Naomi Cucuruz, de la Colegiul Naţional „Traian Doda”; Cele mai bune 10 fişe de lectură – Amalia Lazăr, de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”; Cea mai bună fişă de lectură la Cartea anului – Nicola Ştefănigă, de la Colegiul Naţional „Traian Doda”.
Juriul concursului a fost alcătuit din prof. Ana Borcean, prof. Sanda Bistrean şi prof. Nicoleta Valuşescu.
Geanina LUCA

Sursa :https://www.7-zile.com/casa-de-cultura-din-caransebes-linia-frontului-in-batalia-cartilor/