Cei care am luptat sa nu ne invrajbim!

Cei care am luptat sa nu ne invrajbim!

Scris de Mircea Lepădatu – CARANSEBEŞ – Împlinirea a 25 de ani de la Revoluție a fost marcată luni și în cel de-al treilea oraș liber de comunism din România în urmă cu un sfert de veac.

Revoluționari din cele două asociații din Caransebeș au umplut Aula „1 Decembrie” a municipalității pentrurememora momentele dramatice de la sfârșitul anului 1989, însă și de această dată dezbinarea existentă între ei și-a făcut simțită prezența.

Tocmai de asta Aurel Păsat, unul din cei care au scris pe ziduri lozinci și au împrăștiat manifeste anticomuniste în Caransebeș încă din noaptea de 18 spre 19 decembrie, a făcut un apel la unitatea revoluționarilor:„Nu e bine ca noi, cei ce am luptat pentru unitate și libertate, să ne învrăjbim. Haideți să fim uniți!.

Primarul Marcel Vela, la rândul său participant activ la Revoluție, le-a înmânat revoluționarilor diplome și medalii aniversare. „Este o medalie a tuturor, nu este personalizată nici pe Asociația Răniților, nici pe a Luptătorilor, nici măcar pe Primărie, este o medalie din partea cetățenilor acestui municipiu. Vă felicit în numele cetățenilor Caransebeșului, care a fost a treia cetate liberă din România, după Timișoara și Lugoj”, a precizat și Vela.

Cei 25 de ani de la Revoluție au fost marcați și prin relansarea ediției adăugite a volumului „Bun venit, Libertate”, scris de Mihail Rădulescu, dar și printr-o inedită expoziție de fotografie, care a cuprins imagini din Caransebeș și Timișoara imortalizate în decembrie 1989. Revoluționariiși oficialitățile s-au deplasat apoi latroița de lângă Primărie și la Cercul Militar, unde au depus coroane de flori. S-a reauzit pe străzile Caransebeșului „Trăiască România”, iar în memoria celor căzuți, la monumentul de pe strada Nicolae Bălcescu a fost montată o flacără care să lumineze veșnic.

Sursa: http://www.caon.ro/cei-care-am-luptat-sa-nu-ne-invrajbim/1489894#forum