Cei mai buni! Andu Suciu si trupa Masquerade, succes la Festivalul STAGE

Cei mai buni! Andu Suciu si trupa Masquerade, succes la Festivalul STAGE

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEŞ – Trupa de teatru a Colegiului Național „Traian Doda” a repurtat un succes răsunător pe scena clujeană.

Tinerii de la cel mai prestigios colegiu din Caransebeș au participat între 18 și 24 septembrie la unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru pentru adolescenți, „STAGE-International Youth Theater Festival”, ajuns la a 8-a ediție, care se desfășoară an de an la Cluj-Napoca. Intrați în concurs alături de alte 22 de trupe, atât din România, cât și din Israel, Bulgaria, Bosnia – Herțegovina, Slovenia și Republica Moldova, cei 13 liceeni pregătiți de profesoara Mihaela Muntean s-au întors acasă cu premii importante. După un spectacol care a ridicat la propriu sala în picioare, o adaptare după „Revizorul” de N.V. Gogol , trupa „Masquerade” a obținut marele premiu al festivalului și premiul I pentru rol principal masculin, pentru Dan-Alexandru Suciu. Succesul repurtat îi va aduce și la anul la „STAGE” pe tinerii de la „Traian Doda”, pentru că trupa „Masquerade” va participa ca invitat special, în afara concursului, cu un nou spectacol.

Înființată în anul 2014, cu ocazia centenarului Colegiului Național „Traian Doda” din Caransebeș și sprijinită de mai mulți părinți, trupa de teatru „Masquerade” a montat, până în prezent, șase piese, prezentate de-a lungul a unsprezece spectacole, toate jucate cu casa închisă. Merită felicitări toți membrii trupei pentru această performanță, iar profesorii lor au convingerea că acesta este doar începutul, pentru că vor urma cu siguranță și alte succese la fel de importante.

Din Caraș-Severin au mai participat la Festivalul „STAGE” trupele „A Fronte” din Caransebeș și „Clisura Dunării” din Moldova Nouă.

Sursa: http://www.caon.ro/cei-mai-buni-andu-suciu-si-trupa-masquerade-succes-la-festivalul-stage/1903850