Cersetorii castiga mai bine decat noi

Cersetorii castiga mai bine decat noi

Scris de Răzvan Mihalcea CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș derulează, prin Serviciul Public Poliția Locală, o campanie anti-cerșetorie.

Bannere, afișe și pliante informative îndeamnă caransebeșenii să nu mai dea bani cerșetorilor, mulți dintre ei minori, care devin pe zi ce trece tot mai agresivi în comportament. „Nu le oferi bani. Cerșetorii câștigă mai mult decât tine!” este mesajul care se poate citi pe străzile urbei. „Majoritatea cerșetorilor identificați nu au domiciliul în municipiul nostru, ei migrează dintr-o localitate alta, în căutarea unor noi surse de venit ușor dobândit. Îi vedem pe stradă, la biserici, în intersecții, lângă supermarketuri sau terase și manipulează printr-o tehnică foarte simplă, apelează la factorul emoțional. De altfel, apelarea la mila publicului este o escrocherie subtilă. E bine de știut că în spatele acestora stau oameni care-și măresc substanțial veniturile în fiecare lună”, a declarat directorul SPPL, Irina Manole.

Potrivit datelor de la Poliția Locală, numărul celor carecerșesc pe străzile municipiului oscilează între 10 și 30, iar cei care nu au domiciliul în Caransebeș sunt urcați în tren, cu sprijinul CFR, și trimiși în localitățile de baștină. „Dacă vezi o persoană care cerșește, sună la numărul 0255 515 038, Serviciul Public Poliția Locală Caransebeș”, este apelul lansat gugulanilor de cătrepolițiștii locali, care anunță că vor continua să monitorizeze, prevină și combată fenomenul care a cunoscut o din ce în ce mai mare amploare în ultimii ani. 

Sursa: http://www.caon.ro/cersetorii-castiga-mai-bine-decat-noi/1636469