Chemati la politie pentru referendum

Chemati la politie pentru referendum

Umbra referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu de la sfârşitul lunii iulie continuă să bântuie şi a ajuns acum şi la Caransebeş.

În aceste zile, toţi preşedinţii şi membrii celor 21 de secţii de votare organizate în 29 iulie pe raza Caransebeşului, peste 150 la număr, sunt chemaţi la sediul Poliţiei Municipale, în calitate de făptuitori, pentru a fi audiaţi cu privire la modul în care s-a derulat referendumul în urbea de pe Timiş şi Sebeş.

„Ni s-a adus la cunoştinţă că este vorba de o autosesizare a unei procuroare din Bucureşti, cu privire la încălcarea articolului 55 din Legea referendumului, mai concret utilizarea de buletine de vot false şi introducerea unui număr suplimentar de buletine de vot în urne. Apoi am fost întrebaţi despre faptul că au fost cazuri de persoane care au votat pe mai multe liste. Nu aveam cum să verific dacă un alegător a votat deja într-una sau mai multe secţii. Atât timp cât pe cartea de identitate nu era aplicat autocolantul, am considerat că persoana respectivă îşi poate exercita dreptul de vot“, a spus, sub protecţia anonimatului, unul din preşedinţii de secţie audiaţi, care consideră acţiunea procurorilor una de intimidare.

Potrivit unor surse din Poliţie, sunt cercetate, pe lângă componenţii secţiilor de votare, şi persoanele care apar că au votat pe mai multe liste. Audierile de la Caransebeşnu sunt singulare, mai mulţi cetăţeni fiind chemaţi, în ultimele zile, şi la sediul Poliţiei Oţelu Roşu pentru acelaşi gen de audieri. Peste 10.000 de caransebeşeni s-au prezentat la urne la referendumul din iulie, aproape 90 la sută dintre aceştia votând pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Nina Curiţa