Chirurgul indian Bhupinder Singh va fi cetățean de onoare al Caransebeșului

În acest mod, i se recunosc reputatului chirurg de origine indiană realizările în plan medical, dar și faptul că a ales să profeseze în Caransebeș, deși putea să o facă în orașe mult mai importante, sau chiar în străinătate.

De ce doctorul Singh? Întrebare la care a răspuns chiar primarul Felix Borcean: „Pentru că doctorul Singh, pe lângă faptul că este așa o prezență exotică în Caransebeș, este și un extraordinar profesionist, un magician prin toate operațiile pe care le-a făcut și voi le-ați scos în evidență în presă, consider că și din rândul medicilor, pentru că nu s-a întâmplat lucrul acesta în ultimii 4-5 ani, să facem un cetățean de onoare medic. S-a tot vorbit de relația mea încordată cu medicii, eu nu o consider așa, au fost momente și momente când am avut păreri divergente pe anumite segmente dar, da, consider că doctorul Singh chiar merită titlul de cetățean de onoare. Și poate că acest titlu oarecum îl va împământeni aici, pentru că nu găsești foarte des medici care să fie atât de buni în meseria lor și au de gând să rămână aici, în Caransebeș”.

Singh a realizat la spitalul din Caransebeș multe premiere chirurgicale, operând cazuri ieșite din comun. Doctorul de origine indiană va primi oficial titlul de cetățean de onoare într-o viitoare ședință a Consiliului Local Caransebeș.

JCS-R.M.