Cinci primari isi apara fermierii

Cinci primari isi apara fermierii

CARANSEBEŞ – Aceştia solicită conducerii Ministerului Agriculturii și APIA să revină asupra deciziei de arondare a unor localități la nou-înființatul centru al Agenţiei de la Oțelu Roșu.

În opinia edililor din Caransebeș, Sacu, Copăcele, Constantin Daicoviciu și Obreja, fermierii din întreaga Vale a Timișului vor fi cei afectați din punct de vedere financiar, fiind nevoiți să meargă zeci de kilometri în plus pentru a-și rezolva problemele la APIA Oțelu Roșu.

„Este o decizie care nu are bază logică și argumente de eficiență deoarece toți fermierii din aceste localități vor trebui să parcurgă o distanță suplimentară începând cu 2014. Am semnat împreună cu cei patru primari o sesizare către conducerea centrală a APIA și către Ministerul Agriculturii pentru a se reveni asupra acestei decizii, cu arondarea unor localități care va afecta în mod direct fermierii din aceste zone. Nu avem nimic împotriva înființării unui punct de lucru în Oțelu Roșu pentru a ajuta fermierii din Glimboca, Oțelu Roșu, Zăvoi, Marga și Băuțar dar se poate gândi o soluție pozitivă fără a-i afecta pe cei din zona Caransebeş“, a spus primarul Marcel Vela, care speră ca la nivel central deciziile să fie luate în sprijinul fermierilor.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/