Cineva mai investeste si in educatie

Cineva mai investeste si in educatie

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Patru milioane de euro este suma ce va finanţa lucrări de care se vor bucura 1.500 de elevi.

Campusul școlar de la Colegiul Național C.D. Loga dinCaransebeș va fi finalizat până la sfârșitul acestui an, prin Programul Operațional Regional – Regio. Primarul Marcel Vela și directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat vineri contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare (construire) campus școlar la Liceul Pedagogic «C.D.Loga» din Caransebeș, jud. Caraș-Severin”, la finalul căruia aproape 1.500 de elevi vor beneficia de o infrastructură educațională nouă sau reabilitată. Concret, peste patru milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea a 58 de săli de clasă, nouă laboratoare, două săli de lectură, o bibliotecă și alte spații conexe precum și a școlii de muzică și a cantinei. Mai mult, vor fi construite o nouă sală de sport, şase garsoniere pentru profesori, un cămin cu nouă camere pentru elevi și o nouă centrală termică. „Realizarea campusului era o dorință mai veche a noastră, pusă în conservare prin 2009. Cu ajutorul ADR Vest am reușit să reactivăm acest proiect și să obținem continuarea finanțării. Este o provocare pentru noi și pentru constructor, pentru că termenul de finalizare este destul de scurt, 9 luni. Trebuie să fim foarte operativi, aplicați, corecți și meticuloși, astfel încât la sfârșitul anului să ne bucurăm de un vis împlinit, nu doar al Primăriei, ci și al elevilor și cadrelor didactice de la C.D. Loga”, a precizat primarul Marcel Vela.

La rândul lui, șeful ADR Vest, Sorin Maxim, a declarat că proiectului campusului preuniversitar de laCaransebeș este unul din cele mai mari ale ADR Vest ca sumă, complexitate și impact al numărului de elevi, iar termenul este foarte strâns. „Este un proiect început după 2007 și pentru care nu au mai fost resurse la un moment dat. Practic, constructorul se poate apuca imediat de lucru. Discutăm de peste patru milioane de euro, sumă care va fi dedicată atât în zona educațională cât și în zona de campus (sală de sport, internat şigarsoniere pentru profesori), mai ales că profesorii trebuie motivați, pe lângă salariul care nu este întotdeauna cel mai fericit”, a spus și Maxim. Proiectul de la Colegiul Național „C.D. Loga” înseamnă încă un plus pentru infrastructura de învățământ din Caransebeș după ce anul trecut și celălalt liceu cu tradiție din municipiu, Colegiul Național Traian Doda, a trecut printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare cu fonduri exclusive de la bugetul local.

Sursa: http://www.caon.ro/cineva-mai-investeste-si-in-educatie/1516878