Ciobanii vor fi arsi la buzunare

Ciobanii vor fi arsi la buzunare

CARANSEBEŞ – Pentru că în ultima vreme au existat cazuri în care șoferii s-au trezit cu turme de oi pe partea carosabilă, municipalitatea a decis amenzi pentru proprietarii acestora.

Recent, aleșii locali au aprobat situațiile în care pot fi aplicate amenzi celor care tranzitează cu efective deanimale prin Caransebeș. „Au fost cazuri când ciobaniiși-au dus oile pe Dâlmă și au lăsat în urmă o mizerie de nedescris. Nu mai au ce să caute cu oile prin oraș”, a declarat consilierul Valentin Dascălu.

Ca atare, aleșii locali au hotărât ca în cazul în care nu se respectă limita terenului concesionat pentru pășunat, sancțiunea pecuniară să fie cuprinsă între 500 și 1.000 de lei. Mai mult, cei care staționează și pășunează cu efectivele de animale pe terenurile municipiului Caransebeș și nu dețin păşuni în concesiune de la Consiliul Local sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei.

Și tranzitarea cu efective de animale fără permis de transhumanță se va sancționa din acest an. Permisul va fi acordat pe baza unui traseu stabilit în prealabil de Poliția Locală și doar în urma achitării taxei de salubritate la Transal, în caz contrar sancțiunile ajungând pâna la 2.000 de lei. De asemenea, proprietarii de ovine sau caprine care închiriază sau concesionează teren de la municipalitate vor fi nevoiți să-l îngrădească pentru ca efectivele de animale să nu intre pe alte proprietăți.

Aleșii nu au uitat nici de câinii ciobanilor, care trebuie să aibă jujău, carnet de sănătate, microcip sau crotal.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/