Cladiri istorice si strazi invaluite in lumina

Cladiri istorice si strazi invaluite in lumina
CARANSEBEŞ – Rețeaua de iluminat public a municipiului Caransebeș va fi extinsă și modernizată în acest an.

Conform planului de lucrări pe care Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare al Primăriei l-a gândit pentru 2014, pe mai multe străzi, printre care Pavel Chinezu, Ștefan Velovan sau Ardealului, iluminatul stradal va fi extins. „Pe Dumbravei, de exemplu, vom monta 20 de stâlpi pe o distanță de 600 de metri, pe Ardealului – zece, iar pe tronsonul cuprins între Aleea Narciselor și Tudor Vladimirescu alți şase. În același timp, vom mobila cu noi corpuri de iluminat stâlpii fără becuri sau cu becuri sparte de pe Spitalului, Valea Cenchii, Jupa, Carboniferă sau Vladimirescu”, a spus șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

O noutate ce va fi introdusă din acest an în sistemul deiluminat stradal vizează automatizarea reducerii fluxului luminos și a consumului prin retehnologizarea rețelei, soluție ce va fi aplicată în prima faza pe străzile Teiușului, Horia, Sadoveanu, Dâlmei, Iancu Temeș, Prot. Tomici sau Poiana. Și iluminatul arhitectural va fi continuat în acest an, alte trei clădiri istorice fiind cuprinse în planul municipalității.

„Este vorba în primul rând de clădirea BCR, de cea în care este sediul Poștei și de cea recent reabilitată în care funcționează Grădinița PP2. De asemenea, vom realiza o instalație de iluminat arhitectural cu reflectoare pentru Parcul de Sculptură Monumentală în andezit din Valea Cenchii”, a mai declarat șeful SPIR, toate acestea fiind investiții de la bugetul local.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/