Coco Galescu a cucerit Kilimanjaro

Coco Galescu a cucerit Kilimanjaro

 Alpinistul Coco Galescu și-a trecut în palmares luni dimineață o nouă cucerire, maiestuosul Uhuru Peak (5.895 metri), cel mai înalt vârf din Kilimanjaro, muntele supranumit Acoperișul Africii.

Odată cu Galescu, pe vârf au mai ajuns și colegele acestuia de expediție, Camelia Moise, Iulia Miu și Simona Dinculescu. Traseul ales de cei patru temerari, Western Breach, a fost unul destinat doar alpiniștilor profesioniști, de la ultima tabără înaintea vârfului, la 4.600 metri, ascensiunea făcându-se doar pe o potecă de gheață, cu ajutorul echipamentului special.

Pe lângă traseul dificil, Galescu și cele trei partenere de expediție au avut de înfruntat și problema aclimatizarii, după 4.000 de metri aerul fiind extrem de rarefiat. Marţi, cei patru vor reveni la bază după care se va intra în partea tradițional-culturală și de safari a expediției, întoarcerea acasă fiind prevazută pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Kilimanjaro reprezintă un penultim pas realizat de Coco Galescu în încercarea de cucerire a celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, următoarea destinație a acestuia, poate chiar în 2013, fiind Australia.

Nina Curiţa