Coco Galescu ar putea ajunge şeful Salvamont Caraş-Severin!

Preşedintele CJ spunea că nu este firesc ca Serviciul Salvamont să depindă de cei de la Direcția de Drumuri Județene, ci va trebui să devină de sine stătător, să aibă personalitate juridică pentru a putea accesa fonduri pentru dotare: „În conformitate cu noua organigramă, va fi un nou departament unde va fi angajat un om în plus, urmând ca ulterior să devină serviciu independent de Direcția de Drumuri Județene, în subordinea căruia se află în prezent. Astfel, va putea să acceseze și anumite sume de bani în așa fel încât dotarea lui să fie făcută așa cum trebuie și nu pe bani de la buget. Vor fi în continuare sprijiniţi de Consiliul Judeţean, dar pentru o dotare modernă trebuie alte fonduri“.

Cât despre cine va conduce acest serviciu, Romeo Dunca adăuga că îl are în vedere pe alpinistul Coco Galescu. „Actualul şef, domnul Ioan Nistor, nu va fi dat afară, rămâne în cadrul Salvamont. Va avea loc un concurs la care dânsul va putea liniștit să participe, nu-i îngrădește nimeni dreptul. Am un om pe care vreau să-l pun să ocupe această funcție până când va fi organizat concursul și va participa după aceea la concurs alături de domnul Nistor, şi alături de alţii care vor să participe. Mă gândesc la Coco Galescu, nu am hotărât, rămâne să vedem”, a mai precizat şeful judeţului, Romeo Dunca.

La rândul lui, Coco Galescu spune că ar fi o mare responsabilitate să preia conducerea Salvamont Caraș-Severin: „1. Posibila mea numire în postura de leader Salvamont o văd ca pe o mare responsabilitate, și nu ca pe o recompensă, ca pe un act de profundă conștiință (fiind vorba de acțiuni ce vizează implicarea în ajutorul acordat celorlalți, măsuri ce urmăresc reducerea timpului de suferință în care este angrenată victima unui accident sau a unei conjuncturi nefericite); 2. În cariera mea de alpinist de performanță, schior sau simplu montaniard , am avut ocazia să înțeleg foarte bine ce înseamnă seriozitatea și profesionalismul atunci când vine vorba despre cel mai de preț aspect: supraviețuirea (cel mai puternic instinct al omului); 3. Dezvoltarea județului Caraș-Severin din punct de vedere turistic presupune corelarea cu compartimentele adiacente, inclusiv Salvamontul; 4. Nu în ultimul rând, școlile de alpinism și salvamont la care am participat, dar și perioada în care am fost Șef formație Salvamont la Muntele Mic (încununată cu câștigarea trofeului: Raliul Salvamont Național în 1995, la Sinaia) mi-au oferit o experiență și o educație specifică domeniului în cauză; 5. Dacă voi ajunge să conduc echipa Salvamont a județului Caraș-Severin am să fiu extrem de exigent în privința componenței, plecând de la o fișă a postului ce presupune: pregătire sportivă, educație adecvată, școli specifice, calitate umană; 6. Imaginea salvamontistului trebuie să fie un model pentru copii și aspiranți, un expemplu de conduită umană și morală. P.S. Am foarte mare încredere în opțiunea președintelui Romeo Dunca, indiferent dacă sunt sau nu vizat în această decizie”.

JCS-Nina Curiţa

 

Sursa: https://caon.ro/coco-galescu-ar-putea-ajunge-seful-salvamont-caras-severin/2387187/