Consiliul Local a spus DA pentru deponeul de la Tancodrom

Aleșii locali, deja familiarizați cu noua locație din informările directorului Transal Urbis de la ședințele anterioare, nu au avut prea multe nelămuriri când a fost de votat proiectul privind aprobarea noului amplasament de depozitare a deșeurilor din construcții, voluminoase și inerte, în zona fostului Tancodrom.

„Am înțeles că depozitarea se va face și cu acordul celor de la Mediu”, a spus liderul grupului PNL, Alin Purdescu, de altfel singura problem ridicată de aleșii locali la acest punct, răspunsul venind de la administratorul Transal Urbis, Mihai Minea: „Dacă vă aduceți aminte, data trecută era vorba de darea în folosință a unui teren care intra într-un fel în patrimoniul temporar al Transal, acum este vorba despre identificarea unei locații din proprietatea UAT-ului pentru depozitarea temporară a deșeurilor. Va avea același regim ca depozitul din Pipirig, de după Caromet, și va avea aceleași avize care au fost necesare acolo”.

Primarul Felix Borcean s-a declarat mulțumit că noua locație găsită de cei de la salubritate și aprobată de consilierii locali nu mai e contestată de nimeni. „E bine că am găsit o altă variantă pe care n-o mai contestă nimeni, zona Tancodrom, o zonă izolată dincolo de centură. Am identificat terenul, asta e treaba noastră, să găsim un alt teren, pentru că la Jupa au fost discuții că e prea aproape de localitate, s-au simțit cumva jigniți că, vezi Doamne, am găsit un teren în Jupa și Jupa e, așa, o localitate care ar trebui să fie privilegiată. Gunoi produce nu doar Caransebeșul, produce și Jupa”, a subliniat edilul, adăugând că în zona fostului Tancodrom se vor depozita doar deșeuri din construcții sau lemn, atât ridicate de la populație prin benele puse la dispoziție de Transal Urbis, cât și din deponeele necontrolate care, din păcate, nu sunt puține pe raza municipiului.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/consiliul-local-a-spus-da-pentru-deponeul-de-la-tancodrom/2388039/