Copiii din Caransebes au motive de bucurie

Copiii din Caransebes au motive de bucurie

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Asta pentru că municipalitatea și-a propus în acest an să investească aproape 280.000 de lei în reabilitarea sau realizarea unor noi locuri de joacă.

Mai concret, inițiativa administrației locale vizează atât locuri de joacă în cele două parcuri reprezentative, Teiuș și Dragalina, cât și în cartierele Țiglărie, Pipirig și Balta Sărată.

„Soluția propune amenajarea unor locuri de joacă sub forma unor miniparcuri, cu alei dalate, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, suprafața de joacă propriu-zisă, realizată din strat de nisip de circa 20 de centimetri, marginită de gărdulețe din lemn. Fiecare loc va fi dotat cu echipamentele necesare, tobogan, hintă și complex de joacă, ce vor fi montate pe fundații de beton, iar executanții lucrărilor vor avea la dispoziție maxim 60 de zile pentru realizarea celor cinci locuri de joacă”, spun reprezentanții Serviciului Investiții, Achiziții, Administrativ al Primăriei.

În cazul locurilor de joacă din cartiere, acestea vor trebui preluate de asociațiile de proprietari din zonele respective, pentru a nu mai exista situații în care acestea să fie distruse de teribiliști sau de comercianții de fier vechi, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți.

Sursa: http://www.caon.ro/copiii-din-caransebes-au-motive-de-bucurie/1517305