Copisa face centura. Din nou…

Copisa face centura. Din nou…

„Anul și reparațiile!“ Aceasta deviză se potrivește de minune până acum centurii de ocolire a municipiului Caransebeș. După ce anul trecut șoseaua de 12 kilometri a fost închisă pentru reparații în perioada mai-iulie, timp în care localnicii au avut de suportat praful și zgomotul, constructorul Copisa vrea din nou să devieze, pentru două luni, traficul greu prin interiorul Caransebeșului și a cerut acordul municipalității.

Solicitarea a fost discutată în ședința extraordinară a legislativului local de vineri, 19 aprilie, iar în urma dezbaterilor aleșii au decis că vor acorda un nou aviz favorabil celor de la Copisa doar după ce firma va repara străzile ce au fost afectate de traficul greu din vara anului trecut.

Administrația locală își ia în acest fel măsuri de siguranță, după ce constructorul a promis și anul trecut că va interveni pe tronsoanele afectate de devierea circulației prin interiorul municipiului însă acestea au rămas tot pline de gropi și denivelări. Este vorba de străzile Libertății, Tribunalului, Nicolae Bălcescu, Horea, Mihai Viteazu, Ardealului, Calea Severinului şi Calea Orșovei.

„Consiliul Local a hotărât că până nu se repară aceste strazi de către cei care le-au deteriorat nu se acordă un nou aviz. Anul trecut am fost de acord pentru lunile mai, iunie și iulie iar, în urma caniculei, stratul de rulare a fost extrem de afectat, cu văluriri și gropi, spre nemulțumirea șoferilor. Totodată, consilierii au solicitat ca tronsonul de pe strada Traian Doda, cuprins între strada Romanilor și centura de ocolire, afectat de traficul greu cu mașinile de șantier care lucrau la construcție, să fie remediat, asa cum am convenit anul trecut cu cei de la Copisa“, a spus, la finalul ședinței, primarul Marcel Vela, acesta explicând și că poziția aleșilor locali este, de fapt, cea a locuitorilor Caransebeșului.

Lidia Almăjanu