Coplata de 5 lei la Caransebes

Coplata de 5 lei la Caransebes

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş aplică, începând de astăzi. sistemul coplăţii pentru fiecare pacient care va fi externat.

Consiliul de Administraţie al unităţii spitaliceşti a decis marţi cuantumul acestei taxe – astfel, fiecare pacient cu domiciliul în Caransebeş va plăti 5 lei la externare, în timp ce pacienţii care nu sunt din urbea gugulană vor scoate din buzunar suma de 10 lei, asta în condiţiile în care două treimi din cei care vin la spitalul municipal sunt din zonele limitrofe.

„Indiscutabil, orice venit suplimentar este un bun câştigat pentru spital şi pentru întreţinerea şi buna sa funcţionare. Având în vedere categoriile scutite de coplată, care sunt multe şi care ocupă o bună parte din pacienţii care se adresează spitalului nostru, sumele obţinute vor fi relativ reduse ca şi importanţă în economia reală a spitalului“, a precizat managerul spitalului din Caransebeş, Horea Radu.

Mai concret, fiecare pacient care se externează începând de miercuri din spitalul de pe Timiş şi Sebeş va plăti suma la casierie, de unde va primi o chitanţă. Lunar, conform contractului încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, din Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş sunt externaţi aproximativ 1.000 de pacienţi.

Lidia Almăjanu