Cornel Galescu si-a dat demisia din functia de viceprimar

Cornel Galescu si-a dat demisia din functia de viceprimar

CARANSEBEŞ – Municipiul are de vineri un nou viceprimar, după ce liberalul Cornel Galescu a demisionat din funcție, ca urmare a sentinței Agenției Naționale de Integritate, care l-a declarat incompatibil pentru că a îndeplinit, în paralel, și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Acesta este tot un coleg liberal, medicul Filip Strejariu, pentru care au optat în unanimitate, prin vot secret, cei 17 consilieri locali prezenți la ședință. Strejariu a fost propus chiar de către cel pe care avea sa-l înlocuiască,Cornel Galescu.

„Sunt victima unei superficialități, nu am ce să-mi reproșez vizavi de această incompatibilitate. Am fost loial echipei administrative și am încercat să pun în slujba municipalității priceperea și experiența mea. Cred că titlul de cetățean de onoare al Caransebeșului pe care l-am primit în 2003 se va asorta și în continuare cu ținuta mea și nu cel de persoană incompatibilă. Voi fi și pe mai departe alături de echipa Primăriei și de proiectele începute aici”, a spus Galescu în plenul legislativului local. Acesta va rămâne membru al Consiliului Local și va face parte din grupul consilierilor liberali.

Primarul Ion Marcel Vela i-a mulțumit celui care timp de aproape doi ani l-a secondat în treburile administrative ale capitalei gugulanilor. „Este o demisie de onoare, îi mulțumesc lui Coco Galescu pentru activitatea depusă caviceprimar în acești doi ani și, evident, îi urez mult succes lui Filip Strejariu, un om cu o experiență vastă, un om corect, și foarte activ, un om apreciat și cunoscut înCaransebeș și întreaga zonă. Vom face echipă și sper ca municipiul nostru să aibă în doctorul Strejariu un susținător și un administrator profesionist, astfel încât să-și continue dezvoltarea în toate planurile”, a declarat și edilul-șef.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/