Crin Antonescu: PNL Caras-Severin, o unitate de elita a armatei liberale

Crin Antonescu: PNL Caras-Severin, o unitate de elita a armatei liberale

REŞIŢA – Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu s-a aflat, marţi, în judeţul Caraş-Severin.

 Galerie foto

În cadrul unei campanii electorale în care liberalii au încercat să stea de vorbă cu cetăţenii despre „conţinut”, pe baza unui program, şeful liberalilor a amintit importanţa scrutinului de la finalul acestei săptămâni.

„E vorba despre deciziile care se vor lua în următorii cinci ani în Parlamentul European, cu impact asupra vieţii tuturor, cu opţiuni majore pe economie, drepturi şi libertăţi, pe maniera şi cuantumul de alocare al fondurilor în agricultură, infrastructură. E, totuşi, o campanie care a fost dominată de alte mize politice decât componenţa Parlamentului European. Pentru PNL a fost o miză cunoaşterea programului propus, discutarea şi validarea opţiunilor de către cetăţeni”, a spus Antonescu.

„Trebuie aplicată deviza prin noi înşine”

Preşedintele PNL a amintit despre lansarea în dezbatere publică a unui proiect de strategie economică pentru următorii ani, de dreapta, şi consideră că nu e cazul să se recurgă la o serie interminabilă de negocieri cu diferite partide care să creeze un alt pol de dreapta românesc.

„Din păcate, la alegerile de duminică trebuie să ne aşteptăm la un absenteism pronunţat. Noi facem apel la prezenţa la vot. Şi dacă noi înţelegem alegătorii care sunt dezamăgiţi şi sătui de clasa politică, şi ei trebuie să ştie faptul că dacă stau acasă nu-i deranjează deloc pe politicieni, ba dimpotrivă. Politicienii de care nu sunt mulţumiţi nu vor fi pedepsiţi dacă ei stau acasă. Pornesc de la ideea că suntem o ţară suficient de matură, instituţional şi democratic, să avem alegeri corecte. Dar vom da dovadă de vigilenţă maximă”, a declarat preşedintele PNL.Crin Antonescu a subliniat şi motivele pentru care lista propusă de această formaţiune va fi validată: „Europarlamentarii pe care i-am avut în mandatul care se încheie au fost performanţi în comisia în care au activat, cu realizări majore, pentru programul PNL care susţine politici de reindustrializare a României cu standarde de mediu contemporane şi europene, teme energetice, drepturi şi libertăţi vicile, sănătate şi soluţii”.

crin-antonescu

„Avem răspunsuri foarte clare: nu vrem convergenţă fiscală pentru că vrem să păstrăm impozite mici. Nu suntem încă în zona euro şi, în timpul care ne desparte până intrăm, să profităm de acest lucru. Sunt avantaje şi şanse ce trebuie folosite. Pot avea impozite mai mici, am alte modalităţi economice, fiscale ce pot fi folosite. Depinde de economia europeană. Până la 1 ianuarie 2019 mai sunt nişte ani şi trebuie să folosim această perioadă. Cât despre regionaliza
re şi modificarea Constituţiei, susţinem în continuare, dar, mai pe linişte, în 2015 mai putem vorbi”, a încheiat Crin Antonescuconferinţa de presă susţinută marţi, la Reşiţa.

Crin Antonescu are convingerea că „PNL nu a fost niciodată, atunci când a participat la alegeri, singur. Niciodată în 24 de ani nu am fost mai motivaţi şi mai mobilizaţi, şi ca efect al acţiunilor de descurajare din exterior. Şi sunt convins că acest lucru se va vedea în 25 mai. Nu vreau să fac pronosticuri, pentru că noi avem obiective. Vom obţine un rezultat de peste 20%, obiectivul nostru este până în 25%”. PNL este un partid capabil să aplice, atunci când este nevoie, integral deviza «prin noi înşine»”, a declarat Crin Antonescu. Vorbind despre echipa cărăşeană a PNL, preşedintele formaţiunii consideră că este una puternică, ce constituie „una dintre unităţile de elită ale Partidului Naţional Liberal în războiul electoral”.

Flavius Rotariu

Sursa: http://www.caon.ro/