Cristian Busoi: Se vor gasi solutii pentru finantarea spitalelor carasene

Cristian Busoi: Se vor gasi solutii pentru finantarea spitalelor carasene

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a declarat vineri seara, la Caransebeș, la finalul unei întâlniri cu principalii factori din sănătatea cărășeană, că se vor găsi soluții pentru finanțarea spitalelor din Caraș-Severin chiar dacă rectificarea bugetară nu va aduce fonduri suplimentare pentru CNAS.

„Dacă nu vor fi posibilități bugetare, va trebui să vedem în interiorul actualului buget cum prioritizăm lucrurile. Trebuie găsite resurse suplimentare la toate spitalele dinCaraș-Severin, unele dintre acestea având și o situație mai aparte în sensul că au o pondere foarte mare a cheltuielilor de personal, aproape sută la sută, iar spre finalul anului vom găsi soluții“, a spus Cristian Bușoi, în timp ce gazda dialogului de vineri, primarul Marcel Vela, a apreciat că noua mentalitate a conducerii CNAS reprezintă un pas înainte și o garanție pentru bunul mers al domeniului sanitar.

„Deja se întâmplă lucruri bune, arieratele istorice din sistem încep să fie rezolvate de noua conducere a Casei iar, în timp, după ce se vor repara geamurile sparte, se va schimba și mobila“, a spus edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

Vom reveni cu alte amănunte despre problemele discutate de președintele CNAS și reprezentantii sănătații din Caraș-Severin la întâlnirea de la Caransebeș.