Crucea „Episcop Elie Miron Cristea” pentru doctorul Singh

Crucea „Episcop Elie Miron Cristea” pentru doctorul Singh

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEŞ – Directorul medical al spitalului din Caransebeș, Bhupinder Singh, unul din cei mai apreciați medici ai instituției, a fost premiat de Episcopia Caransebeșului cu Ordinul „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru mireni.

Chiar dacă de origine indiană, activitatea acestuia a fost considerată de Episcopia Caransebeșului drept una „remarcabilă în apărarea valorilor creștine, în slujirea Bisericii lui Hristos și a comunității umane din de Dumnezeu păzita Eparhie”. Distincția i-a fost înmânată medicului indian chiar de către PSS Episcopul Lucian, în timpul slujbei oficiate în biserica din incinta spitalului caransebeșean.

„În Marele Post al Paștelui sunt onorat să primesc această distincție. Chiar dacă originea mea este indiană, eu cred în valorile creștinismului și ale ortodoxiei, fiindcă mă consider român, locuind aici de peste 20 de ani. Aș vrea să fac o paralelă între misiunea de medic și importanța relației medicului cu Dumnezeu, fără de care actul medical nu se poate împlini. Biserica noastră unde slujește Părintele Petrică Timiș are zilnic ușile deschise pentru bolnavi, pentru cadrele medicale, dar și pentru toți credincioșii care trec pe la Spital și nu doar. Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să fie bucurie pentru noi toți și urcuș spre mântuirea veșnică”, a spus, cu emoție, chirurgul plastician Bhupinder Singh. Acesta activează în spitalul din Caransebeș din anul 2014, iar din 2017 este director medical al instituției.

Sursa: http://www.caon.ro/crucea-episcop-elie-miron-cristea-pentru-doctorul-singh/2237150