Cu banii la roboței

 

În acest sens, au fost instalați trei roboței, la sediul Primăriei Caransebeș (lângă Registratură), la intrarea în sediul de la Impozite și Taxe Locale (str. V. Alecsandri) și la intrarea din supermarketul Kaufland. Plata se face simplu și durează câteva minute, evitându-se în acest mod posibila aglomerație de la ghișee.

„De azi, roboțeii sunt funcționali, oricine dorește să plătească impozitul direct la roboțel, nu mai trebuie să aștepte la ghișeu. Se pot plăti și diverse taxe pentru primărie, gen taxe pentru certificate de urbanism, autorizație de construire, certificat fiscal la urgență, toate taxele și amenzile restante de circulație sau alte amenzi. La final se eliberează o chitanță ca dovadă a plății, iar plata se poate face doar cu cardul. Investiția s-a realizat doar din bugetul local, a costat în jur de 30 de mii de lei fiecare roboțel!”, a precizat Liviu Jigoria-Oprea, director executiv în cadrul Primăriei Caransebeș.

Până acum, impozitele, taxele sau amenzile se puteau plăti ori la ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite al Primăriei Caransebeș (fosta baie comunală de lângă mall), ori online, prin ghișeul.ro.

Primăria Caransebeș reamintește că pentru plata integrală a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport, efectuată până la 31 martie 2023, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10%.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/cu-banii-la-robotei/2405822/