Cu garajele in intersectie

Cu garajele in intersectie

Municipalitatea din Caransebeș nu renunţă la reamenajarea zonelor dintre blocuri prin desfiinţarea garajelor şi a altor construcții provizorii.

După ce în urmă cu câteva luni, s-a reușit demolarea garajelor din zona Mihail Halici pentru a se face loc unor spații de recreere, administrația locală și-a îndreptat acum atenția către zona Țiglărie. În apropierea străzilor Tudor Vladimirescu și 1 Decembrie, lângă blocurile de nefamiliști, reprezentanții Primăriei au întâlnit o situație inedită, garaje înintersecție, caz care, potrivit primarului Marcel Vela, ar putea aduce Caransebeșul în cărțile de istorie.

„Nu cred că se mai întâlnește în România așa ceva. Este vorba de şase garaje aflate pe domeniul public, contractele au expirat iar locațiile sunt folosite pe post de depozite, nicidecum pentru gararea mașinilor. Vrem să amenajăm aceasta zonă, poate reușim să aducem un supermarket sau să realizăm un bloc ANL“, a explicat edilul-șef în ședința Consiliului Local.

Pe de altă parte, este foarte probabil ca municipalitatea să se confrunte cu opoziția celor care dețin aceste construcții provizorii iar disputa să fie tranșată în instanță, la fel ca în zona Mihail Halici, caz în care administrația locală a avut câștig de cauză.

Lidia Almăjanu