Dacă aș fi văzut vreo pasiune pentru ambulatoriu, eram de partea lui Grozăvescu!

Nu a fost însă singura cauză pentru care ambulatoriul nu poate funcționa nici acum. Potrivit edilului, între constructor și Primărie au apărut neînțelegeri care s-au soldat cu sistarea lucrărilor. „Recunosc că în perioada cât domnul Călin Grozăvescu a fost manager interimar lucrările au stagnat, dar nu neapărat din vina dumnealui, ci din cauza unor neînțelegeri cu constructorul. Dar nici n-au fost solicitări decât bănești pentru achitarea unor datorii, nici nu am văzut vreo agitație serioasă pe lângă acest ambulatoriu pentru a-și începe activitatea, n-a existat o pasiune deosebită din partea conducerii spitalului în perioada aceasta. Nu am văzut solicitări din partea lui Călin Grozăvescu, nu s-au făcut solicitări concrete, dumnealor chiar au încercat să schimbe oarecum ceea ce s-a întâmplat, adică să anuleze acele decizii ale Ministerului Sănătății de înființare a ambulatoriului și să revină în forma în care a existat ambulatoriul, lucru cu care eu nu am fost de acord niciodată și nu voi fi de acord, oricine ar fi manager. Dacă aș fi văzut ca acțiunile manageriale își urmau cursul firesc, așa cum le-a lăsat Cican, chiar dacă a fost schimbat, că nu este Cican singurul manager din lume care poate să ducă la bun sfârșit o astfel de procedură absolut normală pentru un spital, evident că eram sută la sută de partea lor”, a precizat primarul Felix Borcean.

Odată însă cu reîntoarcerea lui Adrian Cican la conducerea Spitalului Municipal de Urgență, lucrurile se vor schimba, mai spune edilul, deși din cauza pandemiei ar putea apărea noi piedici: „Dacă vedem din partea spitalului și există solicitările, și există personal medical care să intre în acest ambulatoriu, în momentul în care se va face toată schema aceasta completă, cu medici și asistenți care să lucreze în ambulatoriu, cu siguranță, așa cum a fost întotdeauna în această perioadă, Primăria este lângă spital. Dar pe starea de urgență și starea de alertă nu știu dacă ambulatoriul ar putea să devină funcțional, și asta e o altă problemă”.

DSP Caraș-Severin a cerut ca pentru avizarea sanitară a cabinetelor din ambulatoriu, să fie terminate lucrările, puse în funcțiune toaletele pentru pacienți și dotate specific cabinetele medicale. Probleme care pot fi rezolvate, mai adaugă Borcean. „Ambulatoriul, așa cum este el acum, poate funcționa cu 9 cabinete, până la înființarea tuturor cabinetelor, a celor 20 sau 21 de cabinete, câte sunt în proiect. Niciunul dintre cabinete nu a avut toalete din construcție, toaletele sunt pe coridor, dar dotările interioare sunt în proporție de 97-98 la sută finalizate. Probabil că mai sunt necesare dotări, adică birouri, aparatură și alte chestiuni, care zic eu că nu sunt atât de greu de realizat”, a fost concluzia edilului Caransebeșului.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/daca-as-fi-vazut-vreo-pasiune-pentru-ambulatoriu-eram-de-partea-lui-grozavescu/2375821/

[the_ad id=”8461″]

 

Exit mobile version