Dacă vrei, și tu poți să muți munții

Vor să scoată oamenii din casă, să-i deprindă cu natura și sportul, într-un cuvânt să le ofere sănătate și bună dispoziție. Cei doi ne-au vizitat la redacție pentru a ne vorbi despre pasiunea lor.

Sunt tineri, se cunosc de când erau copii, i-au adus față-n față dragostea de munte și natură. Raul a făcut înot de performanță timp de zece ani, dar a simțit că-l chema muntele. Cristina a făcut cinci ani atletism de performanță însă, schiind de la doi ani, chemarea muntelui s-a dovedit mai puternică. Cei doi n-au neglijat școala întrucât „școala o faci pentru o viață, sportul de performanță doar pentru o perioadă”, afirmă Raul. În 2019, termina facultatea de automatică și calculatoare, Cristina absolvind astă vară facultatea de biologie.

Anul trecut, au pus bazele unei școli de ski și snowboard, proiect pe care nu-l puteau numi altfel decât „Move Mountains” și în care sunt implicați alături de alți cinci prieteni iubitori ai muntelui. „Fiind instructori de ski și snowboard, derulăm cursuri de profil și facem activități de iarnă la Văliug, Muntele Mic și Semenic. Vara am mers în drumeții și pe trasee de via ferrata. Până acum, am făcut asta mai timid însă, din primăvară, vrem să ne ocupăm mai serios de asta”, aflăm de la Cristina.

Proiectul lor a câștigat premiul de 10.000 de euro oferit de Decathlon și Primăria Reșița în cadrul primei ediții a concursului „Antreprenor în Mișcare”. Despre concurs, Raul a aflat de la prieteni. S-a înscris fără să stea prea mult pe gânduri întrucât concursul se plia pe specificul proiectului lor. Atitudinea de sportiv i-a dat încredere că poate câștiga. Și chiar așa s-a întâmplat, Move Mountains fiind desemnat câștigător din 11 proiecte participante la concurs. Cei 10.000 de euro, pentru care cei doi mulțumesc organizatorilor, sunt cum nu se poate mai bineveniți pentru a cumpăra echipament de iarnă și vară și a se promova.

Atitudinea de sportivi îi face pe Raul și Cristina să vrea mai mult, să fie mai sus. „Ne dorim să extindem școala de ski, chiar la nivel național. Iubitorii muntelui și mișcării să nu stea pe gânduri în a ne căuta”, încheie Cristina.

Invitația la mișcare, sport, natură e făcută! Ce ziceți, lăsăm telefonul și mergem pe munte?

JCS-Ionel Ivașcu

Sursa: https://caon.ro/daca-vrei-si-tu-poti-sa-muti-muntii/2391545/