Dan Popoviciu şi „Nopţile lor”, la Caransebeş

Dan PopoviciuJurnalistul şi scriitorul Dan Popoviciu îşi va prezenta miercuri, 20 martie, la ora 18, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş, primul său volum, „Nopţile lor”, apărut anul trecut la editura Marineasa din Timişoara. „Nopţile lor” este un volum de meditaţii despre viaţă, moarte, iubire, singurătate, mărginire şi nemărginire, despre ezoterica relaţie a omului cu divinitatea.

Despre primul său volum, Dan Popoviciu ne-a declarat: „Ceea ce am scris se datorează convingerii că iubirea nu trebuie să fie declarativă, ci trebuie să ne însoţească toată viaţa, să ne împletim viaţa cu iubire”.

Dan Popoviciu„Nopţile lor” nu este roman, nu eseu, nu povestire. Volumul ar putea fi cuprins la categoria „confesiuni”, însă, aflăm din text că eroul nu este chiar autorul, ci un tânăr pe care autorul îl cunoaşte ca pe sine însuşi, de la bătăile inimii până la gândurile cele mai ascunse. Eroul este povestit cu toate spaimele sale, cu depresiile, cu revoltele şi cu iubirile sale. De fapt, nu este vorba despre iubiri, ci, de o mare iubire, de cea mai mare iubire. Eroul este îndrăgostit. Dureros de îndrăgostit, ceea ce îl face să trăiască intens fiecare clipă, să se autoobserve şi să observe lumea cu acuitate, de parcă ar avea mii de ochi şi toate simţurile încordate la maximum.

La întâlnirea cu proza lui Dan Popoviciu, am scris într-o scurtă recenzie, anul trecut următoarea notă: „Dan Popoviciu scrie o proză originală, gravă, efervescentă, ca o cascadă, care arată lumii faţa grandioasă a căderii”.

La prezentarea volumului sunt invitaţi scriitori, jurnalişti, oameni de cultură din Caransebeş şi din Reşiţa.