De la egal la egal… amical, in Balta Sarata

De la egal la egal... amical, in Balta Sarata

Scris de Sorin Rogoz – CARANSEBEŞ – FC Caransebeș a terminat nedecis, scor 1-1, cu Metalurgistul Cugir, într-un prim test.

FC Caransebeş a disputat primul meci de verificare, pe stadionul din Balta Sărată, în compania Metalurgistului Cugir, echipă aflată pe locul doi în clasamentul Seriei a V-a a Ligii a III-a. Aşa cum era de aşteptat datorită stării precare a terenului, nu a fost o partidă spectaculoasă, ci mai degrabă una aspră, chiar dacă a fost un meci de verificare, însă cei doi tehnicieni şi-au atins scopul, atât Alin Artimon, cât şi Cristian Coroian rulând în întregime efectivele pe care le-au avut la dispoziţie.

Prima repriză a fost controlată de gazde, singurele momente de echilibru înregistrându-se în primele cinci minute ale jocului. Cel care a dat semnalul de atac a fost Artean, cel care, în minutul 5, a expediat un şut puternic de la 22 de metri, portarul Gurincu a respins cu piciorul, însă numai până la Boştină, aflat la 8 metri. Acesta a şutat din nou, Gurincu a parat iarăşi, iar Stancu, aflat pe fază, a reluat peste poartă de la doar 6 metri. Goal-keeper-ul oaspeţilor a mai avut o intervenţie bună în minutul 12, când a apărat şutul la colţul scurt trimis de Stancu, care a reluat din prima centrarea de pe dreapta venită de la Lupu.

Oaspeţii au avut o singură fază de poartă, în minutul 38, când Avramescu a trimis o torpilă de la 25 de metri, mingea ducându-se puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Pascal.

Surprinzător, scorul a fost deschis de ardeleni în minutul 47, după ce Neagu, aflat pe stânga, l-a angajat în careul advers pe Pintea, acesta învingându-l cu o „scăriţă” pe nou-intratul între buturile porţii caransebeşene, Coca.

În minutul 50 gazdele puteau egala după faza în care Negoescu a centrat de pe dreapta în faţa porţii, însă mingea trimisă de Săulescu, din 6 metri, pe lângă portar, s-a oprit în balta din faţa liniei porţii. Până la urmă, egalarea s-a produs două minute mai târziu, când Negoescu a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitrul Florin Lascu după henţul în careu comis de Crişan. Acelaşi Negoescu putea să îşi aducă echipa în avantaj în minutul 70, însă şutul său de pe partea dreaptă, de la 14 metri, s-a oprit în aceeaşi baltă care s-a dovedit a fi al doisprezecelea jucător al oaspeţilor.

FC Caransebeş a început în formula: Pascal, Cotigă, Dinu, Goşa, Buşu, Pârvu, Artean, Lupu, Stancu, Stoica şi Boştină, în partea a doua intrând Coca, Manea, Barbu, Precup, Suru, Roman, Poiană şi Săulescu.

Sursa: http://www.caon.ro/de-la-egal-la-egal-amical-in-balta-sarata/1499739