De Ruga, Jupa va avea camin cultural ca nou

De Ruga, Jupa va avea camin cultural ca nou

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Lucrările demarate de municipalitatea din Caransebeș sunt aproape gata, iar prima petrecere în căminul renovat va fi de Sf. Dumitru, în 26 octombrie.

Primarul Felix Borcean și city managerul Andrei Ungur s-au convins, marți, la fața locului, de transformarea în bine suferită de căminul de la Jupa în ultimele două luni. Și au avut ce vedea: acoperiș și instalații electrice și sanitare noi, sală complet renovată, față de ruina existentă nu mai departe de luna august a acestui an.

„În 26 octombrie, Jupa va fi în sărbătoare. Lucrurile merg așa cum ne așteptam, sala arată bine, întreaga clădire arată bine, fațada, acoperișul, toate investiție din bugetul local, peste o sută de mii de lei. Cred că Jupa merita această investiție, îmi spuneau localnicii că nu au mai organizat Ruga de ani buni. Sper că Ruga să fie perpetuată, nu numai anul acesta, vreau să văd implicare din partea locuitorilor din Jupa în păstrarea acestei investiții. Așa cum am promis, am ținut foarte mult să mă ocup de zonele periferice, pentru că zona centrală a Caransebeșului arată suficient de bine”, a precizat primarul Felix Borcean.

Localnicii s-au arătat extrem de încântați că după o pauză de mulți ani vor putea ține Ruga la căminul renovat complet. „În 26 octombrie avem Ruga și hramul localității noastre. Ne-am bătut foarte mult pentru acest cămin, nu am crezut că Primăria ne va face așa rapid lucrarea. Aici intră 200 de persoane lejer, putem face un majorat, un botez sau alte evenimente. Suntem foarte bucuroși, acum e un cămin foarte frumos față de cum arăta acum două luni, era o ruină”, ne-a declarat și delegatul satului Jupa în Consiliul Local Caransebeș, Ovidiu Ruicu.

Deschiderea oficială a Rugii de la Jupa va avea loc vineri, 26 octombrie, de la ora 18, ocazie cu care va fi redeschis și căminul cultural din localitate.

Sursa: http://www.caon.ro/de-ruga-jupa-va-avea-camin-cultural-ca-nou/2128658