Deratizare pe o suprafata de 1.200 de hectare

Deratizare pe o suprafata de 1.200 de hectare

 Primăria Caransebeş demarează lucrările de dezinsecţie şi deratizare, pentru combaterea muştelor ,ţânţarilor, gândacilor şi rozătoarelor.

Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au determinat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care municipalitatea consideră că este absolut necesară luarea măsurilor de combatere a acestora. În acest sens, Primăria a apelat la serviciile unei firme de profil din Timişoara, cu exeperienţă în astfel de acţiuni.

„În prima jumătate a lunii iulie, în Caransebeş se vor executa dezinsecţia şi deratizarea la nivelul întregii suprafeţe de intravilan, aproximativ 1200 de hectare. În acest sens, 700 de hectare vor fi deratizate cu ajutorul elicopterelor iar restul de la nivelul solului atât cu autoutilitare ce vor avea montate pe ele atomizatoare, cât şi cu persoane cu dispozitive speciale, care vor intra pe aleile din parcuri ori acolo unde nu se poate ajunge cu autoutilitarele”, a precizat primarul Marcel Vela.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari consideră că o astfel de iniţiativă a Primariei, o premieră pentru municipiul de pe Timiş şi Sebeş, este mai mult decât binevenită, mai ales în zonele de blocuri.

„Preţurile sunt acceptabile, nu cred să fie probleme pentru o scară de bloc să plătească sub 100 de lei în total. Este nevoie de o astfel de acţiune, de exemplu în zona Pipirigului, unde sunt foarte multe subsoluri de bloc inundate, nu poţi să stai seara afară, pe bancă, de ţânţari”, a spus şi preşedinta unei asociaţii de proprietari din cel mai mare cartier al municipiului.

Potrivit oficialilor firmei ce va realiza dezinsecţia, toatesubstanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, crescătorii de albine sunt atentionaţi să limiteze, pe cât posibil, zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic şi insolaţie pot fi afectate albinele aflate în zbor.

Lidia Almăjanu