Digurile gonflabile, solutie in calea inundatiilor

Digurile gonflabile, solutie in calea inundatiilor

CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș a testat joi o nouă tehnologie de prevenire a inundațiilor, după ce în această vară Potocul și Zlagna au ieșit din albii și s-au revărsat pe străzi și în locuințele oamenilor.

Este vorba de o tubulatură din plastic realizată de o firmă daneză, care înlocuiește mult mai eficient sacii de nisip și care poate fi amplasată în orice loc, cu mare ușurință. Mai mult, cu patru-cinci oameni se poate acoperi o distanță de un kilometru în doar câteva ore, în timp ce pentru soluția clasică ar fi nevoie de sute de oameni și o perioadă de timp mult mai mare.

„Am văzut exact cum funcționează, o să vedem prețurile, ca să putem ști dacă includem pe lista de investiții de anul viitor astfel de dispozitive, care reduc foarte mult timpul de intervenție. Avem nevoie în cele două zone critice, pe Potoc, la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu și pe Zlagna, în zona Calea Severinului”, a precizat primarul Marcel Vela. Specialiștii de la Apele Române consideră că o astfel de tehnologie nu poate reprezenta decât un plus pentru orice administrație locală

„Dispozitivul înlocuiește foarte rapid și eficient digul de saci cu nisip, care necesită timp pentru încărcare, transport şi forță de muncă, ori de cele mai multe ori timpul pe care îl avem la dispoziție este foarte scurt. De când primim avertizarea, cu o astfel de tehnologie acoperim o suprafață mult mai mare”, a explicat și șeful de la Apele Române Caransebeș, Vasilică Sanda.

Sursa: http://www.caon.ro/digurile-gonflabile-solutie-in-calea-inundatiilor/1486651