Din 13 aprilie, ambulatoriul spitalului din Caransebeș își reprimește pacienții

Și primarul Felix Borcean a dat aceleași asigurări și a salutat munca managerului Singh de a redeschide ambulatoriul care a fost închis în urmă cu mai bine de un an de zile. Potrivit edilului, odată cu redeschiderea ambulatoriului, spitalul ar putea avea și un nou manager. Și nu, nu este Adrian Cican, care a preferat să rămână la comanda spitalului din Orșova.

„Ambulatoriul este pregătit, dr Singh chiar a fost parolist în privința asta, și-a luat rolul foarte în serios, mă suna de trei ori în fiecare zi să-mi spună în ce stadiu este cu ambulatoriul. Este finalizat, în momentul de față din punct de vedere medical ambulatoriul este pregătit, mai există câteva avize care trebuie obținute, ca să facem și o chestiune oficială de deschidere, am lăsat-o pentru săptămâna 13 aprilie, când probabil va fi instalat și noul manager al spitalului. Și atunci va fi invitat și fostul manager al spitalului, Cican, despre care se știe de mult că nu va mai fi manager, și actualul manager Singh, și viitorul manager”, a spus Borcean, care a adăugat că asta i-a și reproșat fostei managere, Daniela Drăgoi, nedeschiderea ambulatoriului, deși totul era pregătit.

Nu a fost vorba de nereguli la spital în mandatul lui Drăgoi, dar dacă acestea au existat, e rândul organelor de control să-și facă datoria, a adăugat primarul Felix Borcean, răspunzând astfel la întrebarea dacă are semnale că în spital s-au achiziționat aparate pe bani grei, care nu pot fi folosite din cauză că sunt foarte proaste calitativ, chinezisme cum ar spune unii: „Eu nu caut nereguli la spital, sunt oameni care trebuie să caute, eu nu mă pricep să caut. Dacă există această informație, am reprezentantul primarului acolo, chiar e foarte preocupat și îl felicit pentru munca depusă, este managerul, Direcția Economică și organele de control care trebuie să se sesizeze. Atât pot să vă spun, că nu voi tolera astfel de practici sau de afaceri oneroase care se derulează prin spital. Nu știu ce să zic de doamna Drăgoi, eu doar am auzit, nu am discutat deloc cu ea pe tema aceasta”.

Iar legat de imaginile apărute în spațiul public zilele trecute, edilul a precizat că „din ce am recunoscut în poze, s-au pozat niște wc-uri care sunt în ambulatoriu în partea care nu a fost încă amenajată, e în curs de amenajare, nu am putut face toate aceste spații dintr-o dată”.

Așadar, din 13 aprilie, ambulatoriu redeschis în condiții moderne și, foarte probabil, un nou manager la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Nu vă spunem încă numele acestuia, dar vă dăm niște indicii: antreprenor, origini în Turnu Ruieni și, ce e mai important, știe cam ce înseamnă un sistem de sănătate așa cum și-ar dori orice pacient.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/din-13-aprilie-ambulatoriul-spitalului-din-caransebes-isi-reprimeste-pacientii/2384188/