Din arest ajung in parcuri!

Din arest ajung in parcuri!

CARANSEBEŞ – Asta îi așteaptă pe caransebeșenii care vor fi condamnați după noul Cod Penal la muncă în folosul comunității.

Legislativul local a stabilit deja tipurile de activități și locațiile unde minorii sau persoanele de peste 18 ani pot desfășura, neremunerat, astfel de servicii, fie că este vorba de îngrijirea parcurilor și a cimitirelor, prinderea câinilor vagabonzi sau descărcarea alimentelor destinate categoriilor defavorizate.

„Principalele activități pe care persoanele minore sau majore care sunt condamnate, conform noului Cod Penal, să execute ore de muncă în folosul comunității sunt în cea mai mare parte la fel cu cele pentru persoanele asistate social. Mă refer aici la curățirea manuală a acostamentelor, văruirea pomilor, amenajarea de spații verzi, îngrijirea cimiterelor, înhumarea persoanelor fără aparținători”, a precizat șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

Potrivit acestuia, chiar în zilele următoare un minor condamnat să facă 200 de ore de muncă în folosul comunității va fi inclus în acest program, fiind primul caz de acest gen înregistrat la Caransebeș, după intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/