Din iubire daruim iubire

Din iubire daruim iubire

CARANSEBEŞ – Trupa de teatru „Credo” a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, a susținut luni, 24 februarie 2014, spectacolul caritabil „Din iubire dăruim iubire“, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş.

Asociaţia „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeşului, cu sprijinul SC TMD Friction România SRL, derulează anul acesta campania umanitară de renovare şi reabilitare a Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Caransebeş.

Campania a demarat prin desfășurarea spectacolului teatral, în organizarea Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului. Tinerii actori au prezentat publicului câteva scenete dintre care amintim: „Omul pubelă” – teatru descompus, scenariu Matei Vişniec, regia Petrişor Rada şi „Visurile Crinei”, scenariu Gabriela Mihalache şi Veronica Gherasim, regia Petrişor Rada.

Talentul celor două trupe de actori a fost îndelung apreciat și aplaudat de publicul numeros care a umplut sala de spectacol. Toți cei prezenți au avut prilejul fie să doneze sume de bani, fie să completeze formularul 230, pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul din salariu, în contul Asociaţiei „Ioan Popasu”.

Conform celor menționate de reprezentantul Episcopiei, pr. Gabriel Gozman, consilier social-misionar, toate fondurile strânse cu acest prilej sunt destinate exclusiv Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Caransebeş. Totodată s-a anunțat, în finalul serii că Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, va inaugura un nou punct de lucru, la data de 14 martie 2014, în orașul Oțelu Roșu, unde va iniția și o bancă de alimente, asemănătoare celei din Caransebeș.

Campania umanitară de strângere de fonduri pentru renovarea secției de neonatologie este o continuare a succesului reprezentat de renovarea secției de pediatrie a aceluiași spital, prin conjugarea bunelor voințe a mai multor instituții publice și particulare din Caransebeș. Acest demers se dorește a fi finalizat până la sfârșitul anului în curs prin organizarea de manifestări diferite care să atragă cât mai mulți parteneri în realizarea acestui scop nobil.

Spectacole caritabile ale trupei “Credo” a Centrului de Voluntariat au mai avut loc în Caransebeș și nu numai, prin implicarea Episcopiei Caransebeșului și devotamentul profesorului Petrișor Rada, coordonatorul centrului.

Sursa: http://www.caon.ro/