Doar cu bani se face totul…

Doar cu bani se face totul…

Toate străzile din cartierele Valea Cenchii şi Jupa vor fi reabilitate şi asfaltate.

Decizia a fost luată zilele trecute de legislativul dinCaransebeş, care a aprobat documentaţiile tehnice şi studiile de fezabilitate pentru cele două investiţii în valoare totală de peste opt milioane de lei. „Sperăm să demarăm aceste lucrări până la sfârşitul anului şi să le finalizăm în 2014″, a precizat primarul Marcel Vela, acesta adăugând că vor fi reabilitaţi peste patru kilometri de străzi şi trotuarele aferente.

Un alt subiect aflat în atenţia aleşilor locali a fost cel referitor la preconizata acţiune de dezinsecţie ce va avea loc în Caransebeş, şi care a primit girul legislativului. „Acţiunea se va derula în zilele de 31 iulie, 1 şi 2 august, evident cu condiţia ca timpul să fie favorabil. Dacă va ploua vom găsi o altă perioadă pentru dezinsecţia aeriană şi de la nivelul solului”, le-a explicat edilul aleşilor locali.

În aceeaşi reuniune, a fost aprobat şi noul regulament de funcţionare a celor trei internate şcolare preluate recent de municipalitate. Potrivit documentului, prioritate la cazare vor avea elevii din toate ciclurile, doar în limita locurilor disponibile fiind posibilă cazarea altor persoane fizice sau închirierea către persoane juridice.

La capitolul sport, aleşii locali au aprobat sumele cu care municipalitatea va contribui în sezonul care stă să înceapă la echipa de fotbal FC Caransebeş. Astfel, din bugetul local au fost alocate 400 de mii de lei pentru echipa din Liga a III-a şi 156 de mii de lei pentru Centrul de Copii şi Juniori. „Trebuie să începem o activitate pentru creşterea copiilor Caransebeşului, nu să apelăm la tot felul de mercenari. De aceea, ne axăm pe acest centru de copii şi juniori. Renunţăm la echipa de Liga a IV-a şi îndreptăm fondurile către copii”, a precizat edilul caransebeşean.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/