Dr. Singh Bhupinder, Cetăţean de Onoare al Caransebeşului

În ultima şedinţă de Consiliu local, a fost aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş doctorului Singh Bhupinder, medic la Spitalul Municipal de Urgenţă.
„Pe lângă faptul că doctorul Singh este, cumva, o prezenţă exotică în Caransebeş, el este şi un extraordinar de bun profesionist, un «magician» prin toate operaţiile pe care le-a făcut şi pe care presa le-a scos în evidenţă. Consider că şi din rândul medicilor merita să facem un Cetăţean de onoare, fiindcă asta nu s-a mai întâmplat în ultimii patru, cinci ani. S-a tot vorbit despre relaţia mea încordată cu medicii, eu însă nu o consider aşa, au fost momente când am avut păreri divergente pe anumite probleme, dar consider că dr. Singh chiar merită lucrul acesta. În plus, poate că titlul acesta de Cetăţean de onoare îl va împământeni, oarecum, aici, fiindcă nu găseşti foarte des medici care să fie atât de buni în meseria lor, şi ne dorim ca el să rămână în Caransebeş”, a spus primarul Felix Borcean.
Singh Bhupinder are 42 de ani şi s-a născut la New Delhi, India. A absolvit Liceul Govt Senior Secondary School, în 1996, apoi Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara în 2004, după care, până în 2010, a fost medic rezident în chirurgie plastică şi reparatorie la Casa Austria, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul de pe Bega. În prezent, Singh Bhupinder este medic specialist în chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, director medical la aceeaşi unitate sanitară şi coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19 la nivelul municipiului.
De-a lungul timpului, a participat la numeroase cursuri de specializare şi manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale.
Din anul 2004, este membru activ în cadrul Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România. Este, de asemenea, protagonistul unor intervenţii chirurgicale de excepţie, care i-au surprins atât pe pacienţi, cât şi pe colegii medici din spital, reuşind să reconstruiască braţe, degete, picioare, plăgi prin împuşcare la nivelul feţei, tumori-gigant etc.
Pentru întreaga sa activitate medicală, doctorul Singh Bhupinder a primit distincţia Ordinul „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, Clasa a II-a, conferită de Episcopia Caransebeşului.
Bianca METEŞ

 

 

Sursa: https://www.7-zile.com/dr-singh-bhupinder-cetatean-de-onoare-al-caransebesului/