Drumurile investitorilor duc la Caransebes

Drumurile investitorilor duc la Caransebes
CARANSEBEŞ – Sau cel puţin aşa reiese din intenţiile pe care le au oamenii de afaceri străini ce vin în zonă.

Potrivit primarului Marcel Vela, zilele trecute, un investitor chinez s-a arătat interesat să preia o afacere în domeniul fotovoltaic, ce s-a împotmolit din cauza problemelor apărute pe piața certificatelor verzi.

„Am discutat cu un investitor din China care dorește să preia de la un om de afaceri italian PUZ-ul și cele câteva hectare de teren din zona respectivă în condiții mult mai bune, prețul terenului crescând acum la 160.000 de euro”, a precizat edilul-șef. O altă investiție demarată deja și care este în grafic este cea a fabricii de peleți care se va deschide la Caransebeș.

„Avem deja eliberat certificatul de urbanism pentru fabrica de peleți, investiția fiind foarte mare. Ca să vă dați seama, această fabrică își face acum o dană proprie în portul de la Drobeta-Turnu Severin pentru exportul peleților pe Dunăre. Din punct de vedere al locurilor de muncă, vor fi circa 600 de angajați în prima etapă, urmând ca numărul acestora să crească odată cu realizarea unității de producție energetică, unde vor fi folosite deșeurile ce rămân din fabricarea peleților și tot ceea ce ține de masa lemnoasă”, a mai adăugat primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/