Dumbravă: În câteva săptămâni deschidem și partea de ambulatoriu care acum este închisă!

Primarul Felix Borcean și city managerul Florin Bogdea spuneau în urmă cu aproape o lună, la deschiderea unei bucăți din ambulatoriu, că în scurt timp se va da în folosință și partea care este renovată, dar care nu poate primi încă pacienți din cauza unor probleme mai degrabă de natură juridică. „Mai există o zonă în ambulatoriu, care a fost amenajată prima dată, cred eu că în cel mai scurt timp și această arie din spitalul din Caransebeș va fi redată normalității medicale”, explica în 13 aprilie edilul Caransebeșului.

Iar noul manager al spitalului, Adrian Dumbravă, vine cu vești bune în acest sens, mai ales că mizează pe veniturile pe care le poate aduce și acea parte de ambulatoriu neredată încă circuitului medical. „Ambulatoriul va juca un rol important la capitolul venituri. Acum, la cel deja deschis, bucuria e că văd în fiecare zi număr tot mai mare de pacienți. Mizez mult pe ambulatoriu și după ce toate cabinetele vor funcționa, vrem să derulăm activități și pentru toate fișele de care au nevoie cetățenii (auto, port armă, vânătoare, medicina muncii). În partea care este încă închisă, amenajările sunt deja făcute și cabinetele vor porni într-o săptămână, două, activitatea. Acum suntem în faza de mai pus un mobilier, cabinetele sunt avizate majoritatea dintre ele și căutăm surse ca să continuăm reamenajarea părții de sus”, a precizat Dumbravă.

Întrebat dacă în partea care nu este încă deschisă nu sunt probleme gen plângere penală sau nerecepționare a lucrărilor, managerul SMUC a lămurit lucrurile: „Știu povestea, nu avem nicio frână, nicio o opreliște legală, putem utiliza acele cabinete și asta vom face. Sunt diverse specializări pe care colegii deja le-au avizat la Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică și Casa de Asigurări, adică hârtiile și formalitățile sunt făcute”.

JCS-R.M.